Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Gsm-verkeer tijdens eindexamens blokkeren is verboden

Gsm-verkeer tijdens eindexamens blokkeren is verboden

Scholen voor voortgezet onderwijs mogen geen illegale ‘jammers’ gebruiken die gsm-signalen verstoren om zo elektronisch spieken tijdens eindexamens te voorkomen. Het Agentschap Telecom gaat hierop extra controleren tijdens de examenperiode. Als alternatief raadt het Agentschap aan om de leerlingen te verplichten smartphones en –watches in te leveren voor het examen.

Het Agentschap Telecom waarschuwt ervoor dat de gsm-jammers, apparaten die telefoon- en dataverkeer blokkeren, ook het alarmnummer 1-1-2 kunnen blokkeren, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Naast veiligheidsrisico’s kan het ook economische schade opleveren, omdat mobiele data of navigatie verstoord worden.
Naast het verbieden van de telefoons en horloges geeft het Agentschap als advies het aanschaffen van een gsm-detector, waarmee ook de telefoons die niet vrijwillig zijn afgegeven kunnen worden ontdekt.
Het College voor Toetsen en Examens signaleert dat steeds meer vo-scholen naast smartphones ook horloges vaker verbieden tijdens examens, dit meldt Metro.

Gepubliceerd op: 1 mei 2015

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)