Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Groen licht voor project Gezonde Basisschool van de Toekomst in Limburg

Groen licht voor project Gezonde Basisschool van de Toekomst in Limburg

De Provincie Limburg heeft onlangs  ingestemd met de uitvoeringsfase van het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst, dat in november van start gaat. De komende vier jaar zijn vier basisscholen van onderwijsstichting Movare met in totaal 1200 leerlingen ‘proefschool‘ voor dit project. De Universiteit Maastricht onderzoekt samen met de GGD Zuid Limburg of het project leidt tot verbetering van het welbevinden, de gezondheid en de schoolprestaties van leerlingen.

Twee van de vier scholen doen mee aan het volledige pakket: het dagprogramma wordt verlengd, de leerlingen krijgen een langere middagpauze en eten gezamenlijk een gezonde lunch. Daarnaast komt er een gevarieerd programma van sport, spel, beweging, cultuur en lessen over gezonde voeding. Op de bso kunnen kinderen (facultatief) een gezond ontbijt krijgen. Twee andere scholen doen alleen mee met het beweegpakket. Verder zijn er vier controlescholen, waar geen veranderingen in dagindeling, beweegritme of voeding worden doorgevoerd.

Wetenschappers van de Universiteit Maastricht onderzoeken wat de effecten zijn van het volledige pakket of alleen het beweegpakket in vergelijking met reguliere scholen. In 2020 wordt het onderzoek afgesloten met een wetenschappelijk symposium waarop de resultaten worden bekendgemaakt. De kosten worden geraamd om circa 20 miljoen euro.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 18 augustus 2015

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)