Home » Artikelen » Genomineerden Museumeducatie Prijs bekendgemaakt

Genomineerden Museumeducatie Prijs bekendgemaakt

De jury van de Museumeducatie Prijs heeft een keuze gemaakt uit de 42 inzendingen. Zes educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019, die op 8 november 2019 zal worden uitgereikt tijdens de Museumkids Awards.

De Museumeducatie Prijs is een onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000. De prijs is bestemd om bijzondere, vernieuwende projecten met het veld te delen en navolging ervan te stimuleren. De prijs is een initiatief van het ministerie van OCW en wordt uitgereikt door de Museumvereniging.

De genomineerde projecten zijn:

  • Groeistad, Amsterdam Museum
  • Sound Gestures, De Appel
  • GeoCraft in de Klas, GeoFort
  • Onzichtbare Collectie / fase 2, Marres
  • Sint Maarten Debat, Museum Catharijneconvent
  • Wie ben ik, wie was jij?, Nationaal Archief

Op 18 september presenteren de genomineerden hun project aan de jury. Hieruit kiest de jury twee finalisten die doorgaan naar de laatste ronde tijdens de Museumkids Awards op 8 november. Alle zes genomineerden krijgen echter een beloning. Nummer 3 t/m 6 krijgt een vergoeding van 500 euro, nummer twee 5.000 en het beste project wint 45.000 euro.

De jury bestaat uit voorzitter Petra van Haren (voorzitter AVS), Ardin Mourik (directeur PO-Raad), Sanne Scholten (directeur LKCA), Joan Tol (projectleider Actieplan Cultuur Creatief Inclusief), Maaike Verberk (directeur DEN kennisinstituut cultuur & digitalisering) en Fred Wartna (voormalig directeur Villa Zebra en hoofddocent Willem de Kooningacademie).

Museum Educatie Prijs

Downloads en links
Gepubliceerd op: 30 juli 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)