Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Financiële positie ABP slechter

Financiële positie ABP slechter

´Verlagen van de pensioenen komt dichtbij´
De
dekkingsgraad van ABP is in het derde kwartaal fors gedaald van 112 naar 90 procent. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door de dalende rente, waarmee pensioenfondsen hun verplichtingen - de pensioenen van nu en in de toekomst - moeten waarderen.

Vicevoorzitter Joop van Lunteren: "Deze daling van de dekkingsgraad is heel slecht nieuws. Het is vrijwel uitgesloten dat we de pensioenen in 2012 kunnen verhogen met de gemiddelde loonstijging bij overheid en onderwijs. Misschien moeten we zelfs aanvullende maatregelen overwegen, zoals extra premie vragen. Als de dekkingsgraad niet op heel korte termijn flink aantrekt, komt ook het verlagen van de pensioenen dichtbij. Dit raakt niet alleen gepensioneerden, maar ook mensen die werken."
Of het ABP maatregelen moet nemen, hangt af van de dekkingsgraad op eind december. Als de dekkingsgraad niet verbetert en ABP de pensioenen eventueel moet gaan verlagen, dan gebeurt dit uiterlijk na 15 maanden, dus op 1 april 2013.

Gepubliceerd op: 2 november 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)