Home » Artikelen » Ernst-Jan Stigter van Microsoft afsluitende spreker AVS-congres 2019

Ernst-Jan Stigter van Microsoft afsluitende spreker AVS-congres 2019

Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland, is de afsluitende spreker op het AVS-congres op 15 maart in Nieuwegein. Het thema van het jaarlijkse AVS-congres is dit jaar ‘Leiderschap in 4D’.
 
Ernst-Jan is algemeen directeur van Microsoft Nederland. Algemeen directeur van Microsoft Nederland zijn, is altijd de droombaan geweest van Stigter. Op de NST PO in november 2018 was hij een van de toonaangevende sprekers en vertelde hij over zijn stappen richting zijn droombaan, met alle uitdagingen en kansen en hoe hij hiervan geleerd heeft. Volgens de Microsoft-voorman heeft Nederland alle eigenschappen om het icoon van digitale transformatie te worden. “Juist door samen te werken, verbindingen te zoeken en groots te denken, kunnen we het onmogelijke mogelijk maken”, aldus Stigter. In de toekomst ziet hij Nederland als wereldspeler op het gebied van digitale transformatie en in de adoptie van (Cloud)technologie. ”Een land waar het onderwijssysteem is ingericht op de snelheid van innovatie en waar kinderen worden opgeleid voor banen van de toekomst.”

Thema
‘Leiderschap in 4D’ staat voor vier kenmerken van goed leiderschap: Duidelijk, Dichtbij, Delend en Dynamisch. Tijdens (plenaire) sessies en workshops leren de bezoekers van vakgenoten en toonaangevende sprekers alles over deze eigenschappen, en over andere onderwijsthema’s en -ontwikkelingen. Plenaire sprekers zijn de Amerikaanse onderwijsinnovator Zachary Walker, Arnold Jonk (voormalig hoofdinspecteur bij de onderwijsinspectie en nu schoolbestuurder), gamification-specialist Antoon Sturkenboom en Jeroen Driessen, CEO van Driessen Groep. Tijdens de centrale inleiding door Maarten Lamers en Peter van der Putten (Universiteit Leiden) komen schoolleiders en andere onderwijsprofessionals meer te weten over de relatie tussen mens en robot en de rol die robots in het onderwijs kunnen spelen.
Op de informatiemarkt kan iedereen netwerken met (internationale) collega’s, prikkelende pitches volgen over actuele thema’s van onder andere de commissie Duurzaam Vitaal en de Beweging tegen Kindermishandeling én natuurlijk uitgebreid lunchen.

Acties op het AVS-congres
Het AVS-congres op 15 maart valt samen met de door de AOb uitgeroepen lerarenstaking. De AVS voert op het congres zichtbaar actie om de eisen van schoolleiders kracht bij te zetten. Bezoekers kunnen op de congresdag hun steun laten blijken voor de brede agenda van de AVS. Tegelijkertijd investeren schoolleiders door deelname aan het congres in hun persoonlijke ontwikkeling en daarmee in de onderwijskwaliteit.

AVS-congres2019-beeldmerk-woorden-vierkant.png

Downloads en links
Gepubliceerd op: 24 januari 2019

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)