Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Van Engelshoven wil OCW-boot met thema veiligheid op Canal Parade

Van Engelshoven wil OCW-boot met thema veiligheid op Canal Parade

Komende zomer wil minister van Engelshoven van Emancipatie met een onderwijsboot meevaren tijdens de Canal Parade 2019 in Amsterdam. Op de boot zal plek zijn voor allerlei organisaties die bijdragen aan het thema van de OCW-boot ‘Veiligheid in de klas’, zo maakte de minister onlangs bekend. Het plan van OCW moet nog worden goedgekeurd door de organisatie van de Canal Parade.
 
“In tijden waarin duidelijk wordt dat de LHBTI-emancipatie nog lang niet af is, is het belangrijk om je stem te laten horen. Iedereen moet kunnen zijn wie diegene wil zijn en dat begint vaak met een veilige omgeving in de klas. Daarom wil ik graag meevaren,” aldus Van Engelshoven.
 
De boot zal niet vol staan met ambtenaren van het ministerie en bestuurders van scholenkoepels. De minister stelt haar boot juist open voor vrijwilligers, docenten, leerlingen en organisaties die zich inzetten voor een veiligere schoolomgeving. “Het is voor kleine organisaties en individuen vaak niet mogelijk om mee te varen tijdens het feest van de canal parade. Daarom wil ik graag de gastvrouw zijn op de OCW-boot die we open stellen voor al die mensen die bijdragen aan een prettige leeromgeving en een veilig schoolklimaat.”
 
Hoewel het plan nog niet officieel is goedgekeurd, kunnen belangstellenden zich al aanmelden om mee te varen. Dit kan door een mail met motivatie te sturen naar canalparade19@minocw.nl. Er zit wel een maximum op het aantal gasten.

Gepubliceerd op: 28 januari 2019

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)