Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Eerste "Frisse Scholen Doos"

Eerste "Frisse Scholen Doos"

In de strijd tegen de muffe, ongezonde lucht in schoolgebouwen wordt op 7 september de eerste Frisse Scholen Doos aangeboden aan minister Van der Hoeven van Onderwijs. De doos bevat een doe-het-zelf-pakket van SenterNovum dat scholen hulp biedt bij het verbeteren van het binnenklimaat.

Uit onderzoek is gebleken dat in 80 procent van de Nederlandse scholen het binnenklimaat niet voldoet aan de minimale eisen. Daar lijden de leerprestaties van de leerlingen onder en het veroorzaakt ook een hoog ziekteverzuim onder leerlingen én leraren. Bovendien zijn schoolgebouwen vaak energieverspillers. Het ministerie van VROM heeft daarom opdracht gegeven tot het Frisse Scholenproject .

Energieverbruik verminderen en het binnenmilieu verbeteren kan door isoleren én ventileren. Na een pilot bij 10 scholen met verbouwplannen wil SenterNovem 200 Frisse Scholen Dozen versturen aan scholen in het primair en voortgezet onderwijs die willen gaan verbouwen.

Bron
Primaironderwijs.nu

Gepubliceerd op: 9 augustus 2006
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)