Home » Artikelen » Een staking die niemand heeft gewild

Een staking die niemand heeft gewild

Het is dan toch nodig op 6 maart aanstaande. Ik doel op de landelijke staking tegen het onderwijsbeleid van deze regering, met als speerpunt de bezuinigingen op Passend onderwijs. Schoolleiders en leerkrachten komen die dag op voor die leerlingen die veel moeite hebben om aan de alsmaar toenemende eisen van ons onderwijs te voldoen. Samen met de overige onderwijsorganisaties hebben we het afgelopen anderhalf jaar intensief geprobeerd het kabinet en deze bewindslieden op andere gedachten te brengen. Dit heeft, behalve een jaartje uitstel, weinig opgeleverd. Het is niet zo dat wij bij de invoering van Passend onderwijs niet bereid zouden zijn om ongewenste effecten van het – overigens door de regering zelf bedachte – beleid rond de rugzakjes te veranderen. Ons bezwaar zit er vooral in dat er ruim 300 miljoen uit het primaire proces wordt wegbezuinigd, om daarna weer met een andere doelbestemming (scholing en prestatiebeloning) te worden ingezet. We scholen en belonen collega’s met geld dat anderen hebben mogen inleveren, met verlies van hun baan en het teloorgaan van expertise. Dat blijft onverteerbaar. Een regering die de mond vol heeft van ‘Nederland Kennisland’ kan en mag zo niet omgaan met de basis van onze kenniseconomie, het primair en voortgezet onderwijs. Aangezien overtuigende argumenten en alternatieven die door ons zijn aangedragen niet lijken te helpen, doen we massaal nog één keer een beroep op het parlement om te luisteren naar onze argumenten en dit armzalige beleid te heroverwegen. Staakt u mee? Om een beeld te krijgen van het aantal stakers kunt u zich aanmelden via www.avs.nl/wijdoenmee.

Een week later, op 15 en 16 maart, komen we opnieuw bij elkaar tijdens het 17e AVS-congres ‘Lerend leiden, Leidend leren’. Daar laten schoolleiders massaal zien dat zij wel bereid zijn zich te scholen en hun kennis met elkaar te delen. Daarvoor zijn we immers ooit aan dit mooie vak begonnen. U komt toch ook? Meer informatie en inschrijven: www.avs.nl/congres2012 en www.avs.nl/masterclasses

Gepubliceerd op: 16 februari 2012
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

ABC van de CAO PO 2019-2020