Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Een op de vijf scholen minder dan 100 leerlingen

Een op de vijf scholen minder dan 100 leerlingen

Een op de vijf basisscholen heeft minder dan honderd leerlingen. In Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland staan naar verhouding de meeste kleine scholen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs heeft gepubliceerd.

In totaal hadden 1400 basisscholen in het schooljaar 2011/2012 minder dan honderd leerlingen. Een kwart van deze kleine vestigingen bestond uit locaties met minder dan vijftig leerlingen. Na een forse daling van het aantal kleine scholen in de periode 1991/2001 is het aantal de laatste jaren juist weer iets toegenomen.

De meeste kleine vestigingen zijn te vinden in het noorden en zuidwesten van Nederland. In veel Groningse, Friese, Drentse en Zeeuwse gemeenten heeft minstens de helft van de basisscholen minder dan honderd leerlingen. In andere dunbevolkte gemeenten in het oosten van ons land, in West-Friesland, op de Zuid-Hollandse eilanden, in het Gelderse rivierengebied en Midden-Limburg, is 25 tot 50 procent van alle vestigingen een kleine school. In Zuid-Limburg lijkt de sterke afname van het aantal basisschoolleerlingen tot veel kleine vestigingen te hebben geleid.
Onlangs nog bracht de Onderwijsraad een advies uit om scholen met minder dan honderd leerlingen te sluiten.

Meer informatie: www.cbs.nl
 

Gepubliceerd op: 27 maart 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)