Home » Artikelen » Echte kunstwerken naar Rotterdamse scholen

Echte kunstwerken naar Rotterdamse scholen

Diverse kunstschatten van het Museum Boijmans Van Beuningen gaan naar Rotterdamse scholen. Het lesprogramma ‘Boijmans in de Klas’ is al door ruim negentig scholen geboekt. Het programma is een internationale primeur: nergens ter wereld wordt op deze schaal kostbare kunst naar scholen gebracht.

Werk van onder ander Jacob van Ruisdael, Man Ray en Wim T. Schippers reist vanaf nu naar Rotterdamse basis- en middelbare scholen. Het museum Boijmans Van Beuningen wordt de komende zeven jaar grootschalig gerenoveerd en vernieuwd en wil zijn collectie zichtbaar, bekend en levendig houden onder scholieren.

De Rotterdamse scholen krijgen ook museumdocenten op bezoek die een les rondom het betreffende werk verzorgen.
Naast de lessen in de klas experimenteert het museum ook met andere vormen van kunst in de klassen. Voor een pilot is het museum een samenwerking aangegaan met De Theaterhavo/vwo in Rotterdam. Derdejaars vormgeefleerlingen maakten onlangs een tentoonstelling op school met twintig collectiestukken, te zien tijdens de Nationale Museumweek. In 2019 onderzoekt het museum op welke manier meer van deze samenwerkingsprojecten met scholen opgezet kunnen worden.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 26 september 2019

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)