Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Driekwart van de scholen voldoet nog niet aan informatieplicht Energiebesparing

Driekwart van de scholen voldoet nog niet aan informatieplicht Energiebesparing

Op 1 juli 2019 was naar schatting minder dan de helft van de verplichte registraties in het kader van de informatieplicht Wet milieubeheer bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen. Ook veel scholen waren te laat, maar de planning was ook erg krap.

Scholen moeten behoorlijk wat informatie verzamelen over de energiebesparende maatregelen die ze hebben getroffen. De planning was krap, omdat de verplichte maatregellijsten waarover moest worden gerapporteerd pas begin dit jaar gepubliceerd werden en de portal waar de gegevens moesten worden ingevoerd later openging dan gepland. Van de 50 tot 60.000 bedrijven (scholen en andere inrichtingen in de zin van de wet) hadden 1 juli ruim 22.000 een rapportage ingediend.

Naar verwachting moet zo’n driekwart van de 4.500 onderwijsinstellingen waarvoor de verplichting geldt de gegevens nog invoeren. Zij moeten nog aangeven welke energiemaatregelen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend ze getroffen hebben. Daarmee wordt ook duidelijk wat hen nog te doen staat.

De portal blijft nog het hele jaar open en scholen kunnen dus nog gegevens invoeren. Vanaf 2 juli 2019 kunnen gemeenten en omgevingsdiensten de ingediende rapportages opvragen en gebruiken in hun gesprekken met de betrokken scholen.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 2 juli 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)