Home » Artikelen » Doekle Terpstra nieuwe aanjager Techniekpact

Doekle Terpstra nieuwe aanjager Techniekpact

Doekle Terpstra, voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool InHolland, gaat aan de slag als nieuwe aanjager van het Techniekpact. Dat maakten minister Kamp van Economische Zaken en minister Bussemaker van Onderwijs onlangs bekend.

Het Techniekpact is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het heeft tot doel het tekort aan technisch personeel terug te dringen door de kwaliteit van het techniekonderwijs te verbeteren en meer jongeren voor techniek te interesseren. Doekle Terpstra zal de betrokken partijen bij elkaar brengen en hen ondersteunen bij de uitvoering van het Techniekpact. Zo zal hij afspraken bevorderen over het verhogen van de kwaliteit van het technisch onderwijs, meer aandacht vragen voor techniek in het basisonderwijs, en bedrijfsleven en sociale partners stimuleren om meer arbeidsplaatsen voor jongeren in de techniek te creëren. Minister Kamp noemde de daadkracht, het enthousiasme en de verbindende kwaliteiten van Terpstra van groot belang voor het voortbouwen op de resultaten van het Techniekpact tot dusver. Minister Bussemaker: “We moeten jongeren meer gaan aanspreken op hun talenten. Juist op het vlak van goed vakmanschap en technische vaardigheden. Daar ligt een belangrijke rol voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Doekle Terpstra zal met zijn kennis en ervaring deze inzet een stap verder weten te brengen.”
Terpstra volgde per 1 mei Paul de Krom op die begin dit jaar een functie heeft aanvaard als directeur a.i. bij de Dienst Landelijk Gebied. Terpstra blijft voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool Inholland.
 

Gepubliceerd op: 15 mei 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)