Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Disney en Schooljudo werken aan Skills for Life

Disney en Schooljudo werken aan Skills for Life

The Walt Disney Company Netherlands en Schooljudo gaan intensief samenwerken om met het vernieuwde Schooljudo-programma nóg meer in de belevingswereld van basisschoolkinderen te kruipen. Vanaf oktober worden de kinderen uitgedaagd om in de jungle van Tarzan of Mowgli te werken aan Skills for Life met judo als middel.

De start van de samenwerking is gelieerd aan de lancering van het nieuwe Schooljudo lespakket. Vanaf eind september kunnen scholen kiezen voor een doorlopende leerlijn voor meerdere jaren. Ieder jaar staat daarin één van de zes waarden centraal; Vertrouwen, Samenwerken, Respect, Beheersing, Weerbaarheid en Discipline. In jaar één wordt gestart met vertrouwen. Aan de hand van de avonturen van Disney’s Tarzan en Mowgli in de Jungle (onder- en middenbouw) en Disney’s The Jungle Book (bovenbouw) leren kinderen de betekenis van de Schooljudo-waarde ‘vertrouwen’.

schooljudo-wb.jpg

Nieuw bij Schooljudo is dat leerkrachten een waardenworkshop krijgen. Daarnaast krijgen alle deelnemende scholen toegang tot een online toolbox waarin zij inspiratie vinden om de waarden tot leven te brengen in de klas of op het speelplein. Het koppelen van de waarden van Schooljudo aan Disney karakters en films moet zorgen voor een compleet (sociaal-emotioneel) lespakket voor een gezonde school en een gezonder leven. Ook het verbeteren van de sociale veiligheid in en rondom de klas is een primair doel.

Afgelopen jaar bereikte Schooljudo 40.000 kinderen in Nederland, met een hoge waardering voor het programma (gemiddeld met een negen) door leerkrachten. De ambitie is groot; één miljoen basisschoolkinderen middels Schooljudo Skills for Life meegeven.  

Gepubliceerd op: 18 september 2017

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)