Home » Artikelen » Dinsdag duidelijkheid over onderwijs na 6 april

Dinsdag duidelijkheid over onderwijs na 6 april

Minister Slob vertelde dinsdag 24 maart in Op1 dat de kans groot is dat de scholen langer dan 6 april dichtblijven. Minister Rutte liet vervolgens woensdag weten dat we tot aankomende dinsdag 31 maart géén duidelijkheid krijgen van het kabinet over verdere maatregelen voor het onderwijs. Komende dinsdag neemt het kabinet een beslissing voor alle sectoren, inclusief het onderwijs, over de periode na 6 april. 

Het kabinet kiest voor centrale besluitvorming over de verschillende sectoren heen in het kader van de bredere gezondheidscrisis waar we mee te kampen hebben. Dit betekent dat schoolleiders de huidige schoolorganisatie en de uitdagingen die gepaard gaan met afstandsonderwijs moeten blijven oppakken in afwachting van een vervolg perspectief.
 

"Dagelijks laten vele schoolleiders weten waar ze tegenaan lopen en waar zij vragen over hebben. Veel gaat goed, maar dagelijks zijn er vraagstukken in verschillende lokale contexten waar het moeite kost om voor alle leerlingen de juiste vorm van onderwijs en vooral zorg te bieden. Het is duidelijk dat iedereen doordrongen is van de ernst van deze nationale crisis en er het beste van wil maken gegeven de omstandigheden", aldus AVS-voorzitter Petra van Haren.

De AVS blijft samen met haar leden en in overleg met OCW zoeken naar de beste oplossingen voor alle leerlingen, leraren en schoolleiders. 

De AVS heeft ook gisteren het geluid  schoolleiders laten horen op BNR Nieuwsradio, Radio 1 en Radio 4:
Scholen waarschijnlijk ook na 6 april nog gesloten (NOS Radio 1 Journaal)
Nieuws in BNR
Centraal eindexamen gaat niet door (NPO Radio 4)

Downloads en links
Gepubliceerd op: 26 maart 2020

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)