Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Digitaal lesmateriaal voor Prinsjesdag beschikbaar

Digitaal lesmateriaal voor Prinsjesdag beschikbaar

Het ministerie van Financiën maakt ieder jaar lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen over onderwerpen rondom Prinsjesdag. De digiles en de digitale quizzen gaan onder andere over de tradities van Prinsjesdag, de Miljoenennota en de Rijksbegroting. Ook Stichting Prinsjesdagviering heeft lesmateriaal laten ontwikkelen waarmee leerlingen zich bezinnen op hun levensbeschouwelijke wortels en wat die betekenen voor samenleven in diversiteit.

Met behulp van het beeld van een boom geeft het lesmateriaal van Stichting Prinsjesdagviering leerlingen inzicht in hun persoonlijke levensbeschouwelijke achtergrond en hun eigen levensbeschouwing en waarden. En het brengt hen ook in gesprek over de waarde daarvan voor onze samenleving. Leerlingen moeten vragen beantwoorden als: wie ben ik en hoe wil ik leven, waar kom ik vandaan, waar laat ik me door inspireren en wat kan ik voor de samenleving betekenen?

Bijeenkomst
Het materiaal van Stichting Prinsjesdagviering sluit ook aan bij de jaarlijkse ‘interlevensbeschouwelijke’ bezinningsbijeenkomst op de ochtend van Prinsjesdag. In deze bijeenkomst in de Grote Kerk in Den Haag brengen vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwingen en religies hun boodschap voor parlement, regering en samenleving over het voetlicht. Jaarlijkse zijn rond de 450 leerlingen van po- en vo-scholen daarbij aanwezig. Het thema dit jaar is: ‘Eén mensenfamilie?!’.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 7 september 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)