Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » De Vijf Hoeven: sportiefste basisschool van Nederland

De Vijf Hoeven: sportiefste basisschool van Nederland

De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich vanaf nu de ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De winnaar ontving een waardecheque van 2000 euro en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’.
 
De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van 1000 euro. Deze verkiezing werd opnieuw georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de gemeente Nijmegen.
 
Juryrapport
Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd en is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken.
 
De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school èn in de omgeving.
 
Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van 1000 euro. De leerlingen lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend en met veel enthousiasme zien. Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door cateringopmaat.nl

Downloads en links
Gepubliceerd op: 13 april 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2017)