Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » In de toekomst wordt roken op scholen helemaal verboden

In de toekomst wordt roken op scholen helemaal verboden

Er komt een algeheel verbod op roken op scholen. Ook moeten schoolkantines en bedrijfsrestaurants gezonder worden. Dat staat in het concept van het Nationaal Preventieakkoord, dat RTL Nieuws in handen zegt te hebben. Eind deze maand moet het akkoord, waarin diverse partijen maatregelen vastleggen om gezondheidsproblemen aan te pakken, gepresenteerd worden. De maatregelen gaan tussen 2020 en 2040 in.

Het preventieakkoord is een pakket van bijna 70 pagina’s aan maatregelen waarmee staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid en zo’n 50 maatschappelijke organisaties, waaronder BOinK, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Hartstichting en GGZ NL, Nederland gezonder willen krijgen. RTL Nieuws meldt dat roken op scholen, zorginstellingen, de kinderopvang, in speeltuinen en bij kinderboerderijen helemaal verboden wordt. Ook meldt de commerciële nieuwszender dat in 2025 het aantal verkochte calorieën in frisdranken met 30 procent omlaag moet. Schoolkantines en bedrijfsrestaurants krijgen een gezond aanbod.

Het Nationaal Preventieakkoord komt niet in plaats van bestaande programma’s (bijvoorbeeld Jongeren op Gezond Gewicht, Gezonde school, Alles is gezondheid). Het akkoord kan deze programma’s wel versnellen of versterken. Daarom sluit het Preventieakkoord aan op wat al gebeurt in het land en verschillende gemeenten. En komt waar nodig met extra maatregelen.

Per jaar zorgen roken, alcohol en overgewicht voor 35.000 doden in Nederland.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 15 november 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs, Middelbaar beroeps onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (7e herziene uitgave september 2018)