Home » Artikelen » Charles Wood van CenturyTech centrale inleider op AVS Schoolleiderscongres
Hoe Kunstmatige Intelligentie het onderwijs kan helpen

Charles Wood van CenturyTech centrale inleider op AVS Schoolleiderscongres

De Engelsman Charles Wood, eindverantwoordelijk voor alle internationale samenwerkingsverbanden van CenturyTech (www.century.tech), vertelt op het AVS Schoolleiderscongres over de werking van kunstmatige intelligentie en hoe dit van nut kan zijn voor het onderwijs. Schoolleiders en andere belangstellenden die nog met korting naar het congres willen, kunnen nog tot en met 16 februari aanstaande profiteren van de vroegboekkorting.

Beschikken leraren over de juiste hulpmiddelen om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van leerlingen? Hoe kan het gebruik van geavanceerde technologie leraren helpen bij het maken van intelligente interventies? Charles Wood vertelt over het systeem van CenturyTech, een platform dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, neurowetenschap en learning analytics om leerprestaties te verbeteren en de werkdruk voor leraren te verminderen. Een belangrijk kenmerk van het systeem is dat het ‘weet’ hoe de leerling het beste leert en waar hij goed of minder goed in is. Daar past het systeem de informatie op aan.

De uitleg van een leraar is minder effectief wanneer onduidelijk is waarom een kind iets niet snapt. Met kunstmatige intelligentie kun je elke leerling op maat uitdagen, zien wat er misgaat en dan de juiste vervolgstap aanbieden, aldus Charles Wood in Kader Primair 6. Het online lesprogramma is afgestemd op de individuele leerling, brengt de leerling in kaart en zorgt zelf voor snelle feedback. Het biedt inzicht waar de leerlingen passende ondersteuning nodig heeft en welke manier van leren het beste aansluit. Hierdoor is interventie geen tijdrovend proces meer. Inmiddels gebruiken scholen in twaalf landen de technologie.

Charles Wood

Programma
Het programma van de AVS staat. Met voetbaltrainer Foppe de Haans als afsluitende spreker, rondetafelgesprekken over de Toekomstagenda Schoolleiders – met een inleiding van trendwatcher Farid Tabarki - en de uitreiking van prijs voor de meest innovatieve schoolleider van 2020 belooft het weer een mooi congres te worden. Daarnaast kunnen de congresbezoekers prikkelende pitches volgen, genieten van Drinks & Bites en de informatiemarkt bezoeken. Deelnemers maken van tevoren een keuze uit een van de 25 workshops en sessies.
 
Het congres staat in het teken van het 25-jarige bestaan van de AVS. Dit zal zeker voor een feestelijk tintje zorgen.

Profiteer van vroegboekkorting
De vroegboekkorting is verlengd tot en met 16 februari. Schrijf je dus snel in.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 februari 2020

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)