Home » Artikelen » Cao-tafel uitgebreid met PO in Actie

Cao-tafel uitgebreid met PO in Actie

Vakbonden AOb, CNVO, FvOv, AVS, PO in Actie en sectororganisatie PO-Raad bereiden zich voor op de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Dat hebben de cao-partners woensdag 13 december besloten. PO in Actie is daarmee formeel verwelkomd als nieuwe speler aan de onderhandelingstafel.
 

Aan de cao-tafel wordt onder meer gesproken over de inzet van het geld dat de regering toezegde (700 miljoen) om de werkdruk te verminderen en de salarissen van leraren te verhogen. Het PO-front, waarin de werknemers- en werkgeversorganisaties zich zij aan zij hebben verenigd, strijdt hiervoor sinds april van dit jaar. Voor een eerlijk salaris en minder werkdruk is minstens 1,4 miljard euro nodig, becijfert het front.
PO in Actie is sinds vorige week een vakbond om zo mee te kunnen praten over de CAO PO. De actiegroep van leraren kreeg hiervoor in enkele dagen tijd 15.000 leden bij elkaar.
 

Gepubliceerd op: 13 december 2017
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)