Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Campagne ‘Wat draag jij bij?’ om nieuwe leerkrachten te werven

Campagne ‘Wat draag jij bij?’ om nieuwe leerkrachten te werven

Arbeidsmarktplatform PO is een online campagne (van twee jaar) gestart om potentiële zij-instromers en herintreders te enthousiasmeren voor het lerarenvak. Po-leerkrachten beantwoorden aan het einde van hun videoverhalen over de waarde van het leraarschap de vraag: ‘Wat draag jij bij?’

De 20 videoverhalen, waarbij anderen met hun verhalen kunnen aanhaken,  laten de beroepstrots en motivatie van de leerkrachten zien. “De samenleving mag veel meer zien welk verschil leerkrachten in het primair onderwijs elke dag maken. Wat kinderen op de basisschool en in het speciaal onderwijs leren, is beslissend voor hun toekomst”, aldus Ton Groot Zwaaftink, voorzitter Arbeidsmarktplatform PO. Hij roept leraren, schoolleiders en pabo-studenten op hun trots te tonen met eigen video’s op Facebook en YouTube via de hashtag #watdraagjijbij: “Inspireer iedereen in Nederland met jouw verhaal: collega’s, ouders, leerlingen, studenten, politiek, noem maar op. Zo krijgen leerkrachten de waardering en de aandacht die ze verdienen. Een uitdagend beroep om voor te kiezen.”

Verschil maken
Om kinderen iedere dag goed onderwijs te geven, zijn meer collega’s met hart voor het onderwijs nodig. Leerkrachten willen allemaal het beste voor de kinderen en ze hebben elk een eigen verhaal. De videoverhalen laten zien waarin iedereen het verschil maakt, zoals het bieden van veiligheid en stabiliteit voor kinderen uit oorlogssituaties of  leerlingen spelenderwijs enthousiast maken voor wetenschap en technologie.

#watdraagjijbij
De campagne wil een positieve beweging op gang brengen. Er is een toolbox waarmee leerkrachten en anderen hun eigen verhaal over de waarde van het leraarschap kunnen vertellen en met hun netwerk delen. Over waarom het vak zo mooi is, wat de leerkracht erg goed doet of wat hij of zij bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. De toolbox bevat ook materiaal voor de eigen werving van leerkrachten en studenten voor de scholen en de pabo’s.
De videoverhalen leiden naar het loopbaanplatform waar geïnteresseerde zij-instromers en herintreders alle informatie vinden over het leraarschap in het primair onderwijs. Het is een initiatief van Arbeidsmarktplatform PO, gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 2 november 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)