Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Basisschoolleerlingen geven hun school een 8,2

Basisschoolleerlingen geven hun school een 8,2

Leerlingen geven hun basisschool gemiddeld een 8,2 als rapportcijfer. Dat blijkt uit cijfers in scholenopdekaart.nl, de website waarop alle 7.000 scholen in het primair onderwijs laten zien wat zij doen en hoe ze presteren. Zo’n 700 basisscholen, samen 150.000 leerlingen, gaven hun school gemiddeld een 8,2.

Op de website is  informatie – overzichtelijk - te vinden over onder andere het profiel van de school, leerlingenpopulatie, school- en opvangtijden en het oordeel van de Inspectie van het Onderwijs. Ook kunnen scholen bijvoorbeeld een toelichting geven op de eindresultaten van (centrale) toetsen. Vanaf januari kunnen scholen via deze site ook hun schoolgids maken. Dit scheelt scholen veel werk, omdat zij de schoolgegevens dan niet meer in twee verschillende systemen hoeven in te voeren.

De PO-Raad, initiatiefnemer van scholenopdekaart.nl, is half december een campagne gestart om de bekendheid van de website onder ouders verder te vergroten. Schoolbesturen hebben, via Venster PO, toegang tot de achterkant van de website, waar gegevens van scholen van één bestuur gebundeld en vergeleken (ook met andere scholen) kunnen worden. 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 18 december 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2018-2019) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)