Home » Artikelen » Basisscholen gezocht voor onderzoek opbrengstgericht werken
Succesfactoren groep 1 en 2

Basisscholen gezocht voor onderzoek opbrengstgericht werken

Voor een onderzoek naar succesfactoren voor opbrengstgericht werken in groep 1 en 2 is School aan Zet op zoek naar basisscholen die hieraan willen meewerken. Oberon
heeft opdracht gekregen dit praktijkonderzoek uit te voeren omdat ook in de kleutergroepen winst valt te behalen door een doelgerichte aanpak.

Het specifieke karakter van het onderwijs in groep 1 en 2 vraagt van de leerkrachten in deze groepen om een daarop toegesneden invulling van opbrengstgericht werken. Doel van het onderzoek is om in kaart te brengen hoe leerkrachten en scholen hier invulling aan geven. De uitkomsten worden door School aan Zet gebruikt bij het ontwerpen van masterclasses en kwaliteitskaarten voor leerkrachten uit de kleuterbouw.
Het onderzoek bestaat uit twee gesprekken van ongeveer één uur met een leerkracht onderbouw en/of de onderbouwcoördinator en met de directeur en eventueel ib’er. Geïnteresseerde scholen kunnen contact opnemen met Afke Donker van Oberon, tel. 030-2306090 of adonker@oberon.eu.

Gepubliceerd op: 27 november 2012
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)