Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » AVS wil verkenner voor het po om knelpunten Wwz in kaart te brengen

AVS wil verkenner voor het po om knelpunten Wwz in kaart te brengen

In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Asscher van SZW weten dat er een verkenner is aangesteld om de knelpunten van de Wwz in kaart te brengen in sectoren waar seizoensarbeid voorkomt. De AVS is van mening dat een dergelijke verkenning ook op zijn plaats is voor het primair onderwijs. Dat laat AVS-voorzitter Petra van Haren weten in een brief aan minister Asscher.

“De effecten van de Wwz op (zeer) kortdurende benoemingen van invallers leveren diverse zorgen en knelpunten op”, aldus Van Haren. “Er wordt aan de cao-tafel constructief overleg gevoerd om tot structurele oplossingen te komen. Dit heeft op een aantal punten nog niet tot bevredigende uitkomsten geleid.” Die knelpunten gaan over de verplichting na drie arbeidscontracten een vaste benoeming te moeten geven. Vooral voor kortdurende benoemingen in verband met ziekte is het vinden van oplossingen bijzonder lastig. “Schoolbesturen kunnen het risico door dan dreigende verplichtingen vanuit de Wwz niet aangaan zonder serieuze financiële risico’s.”

Dit betekent dat een schoolleider op diverse momenten geen vervanger kan inzetten, wat direct gevolgen heeft voor leerlingen en leerkrachten. “Dit leidt tot onwenselijke onderbrekingen in het onderwijsleerproces. Het betekent inboeten op de kwaliteit van onderwijs. Ook trekt het een zware wissel op de werkdruk van leerkrachten..”, aldus Van Haren.

Vorig jaar en in 2014 had de AVS ook al de problemen rond de Wwz in brieven naar de Eerste en Tweede Kamer aangekaart.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 15 januari 2016
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid
De Helpdesk van de AVS is op de volgende dagen en tijdstippen bereikbaar voor leden:

Maandag:
13.00 - 16.30 uur.
Dinsdag tot en met vrijdag:
9.30 - 12.30 uur en 13.00 - 16.30 uur.

Telefoon: 030-2361010 of helpdesk@avs.nl

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders