Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » AVS steunt 900 miljoen voor leraren

AVS steunt 900 miljoen voor leraren

De AVS steunt de gevraagde € 900 miljoen van het PO-front voor de leerkrachten, daar staat de AVS namens haar leden helemaal achter. Als de politiek nu niet investeert in de salarissen van leraren en in werkdrukverlichting, dan zijn er straks geen leraren meer.
 
Toch heeft de AVS niet opgeroepen tot staken. De inzet van de staking heeft namelijk alleen betrekking op de salarisverhoging van leraren, niet van schoolleiders. De inzet van de AVS richt zich ook op salarisverhoging voor schoolleiders, dat hoort er voor de AVS vanzelfsprekend bij. AVS-voorzitter Petra van Haren: “Door onze leden niet op te roepen tot staken benadrukken wij deze inzet naar alle betrokkenen.”
 
De AVS komt op voor de belangen van de schoolleider. Al aan het begin van dit jaar heeft de AVS samen met haar leden de inzet voor schoolleiders bepaald waarmee ze de gesprekken ingaat. Van Haren: “Straks aan de cao-tafel zullen wij deze inzet en de belangen van de schoolleiders, waaronder salarisverhoging en werkdrukvermindering, een prominente plek geven.” Ze roept de schoolleiders op om op 5 oktober vooral de leerkrachten te ondersteunen in hun actie.
 
Veel gestelde vragen over staking

Gepubliceerd op: 11 september 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)