Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » AVS ondersteunt campagne Samen zijn wij school
Samenwerking tussen ouders en school

AVS ondersteunt campagne Samen zijn wij school

Op 11 september is de campagne Samen zijn wij school van start gegaan. De AVS is een van de onderschrijvers. Schooldirecteuren, leraren, ouders, leerlingen en organisaties kunnen de oproep ondertekenen via www.samenzijnwijschool.nl

De campagne vraagt aandacht in politiek Den Haag voor de samenwerking tussen ouders en school. De organisatoren - Ouders & Onderwijs, Verus, CPS en Driestar onderwijsadvies – zetten erop in dat Kamerleden en wellicht de minister de oproep steunen. Op 11 september tussen 12 en 14 uur hebben op het Plein voor de Tweede Kamer een of twee scholen laten zien hoe die samenwerking tussen school en ouders er in de praktijk kan uitzien.

Op 14 september is er een aftrap met een eerste ontbijtbijeenkomst en een rondetafelgesprek over goede samenwerking tussen school, ouders en leerlingen op basisschool De Regenboog in Hoogezand. De bedoeling is om komend jaar elke maand een Samen zijn wij school-ontbijtbijeenkomst te organiseren op scholen in Nederland.

De website www.samenzijnwijschool.nl biedt tips, suggesties en ervaringsverhalen over goede samenwerking. Iedereen kan tips en ervaringen posten. Ook activiteiten, bijeenkomsten, boeken, programma’s et cetera die de goede samenwerking tussen school en ouders helpen bevorderen, kunnen hier geplaatst worden. Al het campagnemateriaal (animatiefilmpje, logo en campagnelied) is op de site te vinden.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 september 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (7e herziene uitgave september 2018)