Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Arnold Jonk plenaire spreker op AVS-congres

Arnold Jonk plenaire spreker op AVS-congres

Naast Jeroen Driessen, Antoon Sturkenboom en Zachary Walker is ook Arnold Jonk een van de plenaire sprekers op het AVS-congres, dat plaatsvindt op vrijdag 15 maart in het NBC in Nieuwgein.
  
Arnold Jonk was zes jaar hoofdinspecteur voor het basisonderwijs en maakte vorig jaar de stap naar onderwijsbestuurder van Samen tussen Amstel en IJ. Hij zal op het AVS-congres spreken over zijn ervaringen, met name wat hem opvalt bij schoolleiderschap in deze tijden van lerarentekorten. Het thema van zijn plenaire sessie luidt: Waarderen van leiderschap (nummer 9). “Het is maar goed dat veel schoolleiders net doen alsof de samenleving niet het onmogelijke van ze vraagt.”

Maarten Lamers, assistent-professor van de Universiteit Leiden, is de centrale openingsspreker van het AVS-congres. Hij gaat, samen met collega universitair docent Peter van der Putten, in op wat wij kunnen leren van robots. Andere plenaire sprekers zijn Jeroen Driessen (CEO van Driessen Groep), gamificationspecialist Antoon Sturkenboom (mede-eigenaar van ontwerpbureau Liftov) en de Amerikaanse onderwijsvernieuwer Zachary Walker.

In totaal zijn er zo’n dertig sessies en workshops, onderverdeeld in de 4D-thema’s. Daarnaast is er alle ruimte om (internationale) collega’s te ontmoeten, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld tijdens de lunch of Drinks&Bites (afsluitende borrel). Of op de informatiemarkt, met vele voor het onderwijs relevante diensten en producten, en uiteraard de AVS-stand. Prikkelende pitches op de beursvloer sluiten aan bij actuele thema’s, nieuwe ontwikkelingen en initiatieven.
 
Thema congres
Het thema van het AVS-congres is 'leiderschap in 4D'. De D’s staan voor:
Duidelijk leiderschap (een visie en een heldere koers op weg naar de toekomst), Dichtbij leiderschap (samen werken, leren en leven in een leergemeenschap waar leiders nauw betrokken zijn bij de mensen en hun werkzaamheden), Delend leiderschap (een netwerk dat aanzet tot samenwerking, creatie en innovatie) en Dynamisch leiderschap (de basis is lerend leiderschap. Er is continue verandering en aanpassing nodig in een steeds veranderende setting)
 
De inschrijving is net voor de Kerstvakantie van start gegaan.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 7 januari 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders