Home » Artikelen » Arbeidsmarktplatform PO start wervingscampagne voor leerkrachten

Arbeidsmarktplatform PO start wervingscampagne voor leerkrachten

Op woensdag 30 oktober vond de aftrap plaats van de landelijke campagne 'Je bent er voor de klas'. Met deze campagne wil het Arbeidsmarktplatform PO jongeren enthousiasmeren voor het beroep leerkracht primair onderwijs. Basisscholen staan immers te springen om meer leerkrachten. Als onderdeel van de campagne wordt de website voordeklasermee.nl gelanceerd, waar jongeren meer informatie krijgen over het leraarschap en het loopbaanperspectief. 
 
Nederland staat te springen om nieuwe leerkrachten, er is immers volop werk in het onderwijs. Reden genoeg voor het Arbeidsmarktplatform PO om de campagne 'Je bent er voor de klas' te lanceren die het imago van het beroep van leraar een flinke lift moet gaan geven. De start van de campagne is op woensdag 30 oktober in Utrecht. YouTuber Koen Weijlands gaat hier zelf ervaren hoe het is om voor de klas te staan. Hij wordt geblinddoekt naar winkelcentrum Hoog Catharijne gebracht en daar verrast met een pop-up klaslokaal waar hij les gaat geven aan basisschoolleerlingen van groep 7. Op de website www.voordeklasermee.nl die woensdag live gaat, kunnen jongeren vragen stellen aan chatbot Jip over het vak leraar: Hoe word je bijvoorbeeld leraar? Hoe groot is de baanzekerheid in het onderwijs? En wat is je loopbaanperspectief als leraar? 
 
Het Arbeidsmarktplatform PO is het platform van de werkgeversorganisatie (PO-Raad) en de werknemersorganisaties: Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), CNV onderwijs (CNVO), Algemene Onderwijsbond (AOb) en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv).

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)