Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Aow-leeftijd omhoog

Aow-leeftijd omhoog

Steun tweede kamer
Het wetsvoorstel van minister Kamp waarin de verhoging van de aow-leeftijd wordt geregeld, krijgt steun in de Kamer. PVV en SP bleven zich verzetten, maar het wetsvoorstel is inmiddels aangenomen.

“Elke generatie leeft langer dan de vorige”, aldus Kamp. Gezien de stijgende zorgkosten, de oprakende aardgasbaten en het afnemend aantal werkenden zou niet ingrijpen volgens de minister ‘onverantwoord en onfatsoenlijk’ zijn. Per 2020 krijgen mensen vanaf hun 66e aow en per 2025 waarschijnlijk vanaf hun 67e, als het wetsvoorstel voldoende stemmen krijgt. Wie toch met 65 jaar wil stoppen met werken, krijgt een lagere aow-uitkering. Voor mensen met zwaar werk wordt het mogelijk gemaakt om deze inkomensachteruitgang gedeeltelijk op te vangen. Het zogenaamde ‘vitaliteitspakket’, waarmee langer doorwerken wordt gestimuleerd, wordt in 2018 geëvalueerd. Een motie om jongeren- en ouderenorganisaties te betrekken bij het overleg over het nieuwe pensioenstelsel werd aangenomen.

Gepubliceerd op: 14 februari 2012
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Thema's

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders