Home » Artikelen » Amersfoort is Nationale Onderwijsstad 2020-2021

Amersfoort is Nationale Onderwijsstad 2020-2021

Amersfoort is gedurende het schooljaar 2020-21 Nationale Onderwijsstad. Het Amersfoortse onderwijsveld en de gemeente kandideerden zich samen voor de titel, omdat het de samenwerking bekroont en een mooie kans biedt nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Als Nationale Onderwijsstad organiseert Amersfoort in 2020 de kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek (5 – 9 oktober).
 
Stichting Nationale Onderwijsweek benadrukt in haar toelichting dat de verbinding tussen alle partijen die zich in Amersfoort bezighouden met de ontwikkeling van de jeugd energie en betrokkenheid uitstraalt. Joost Kentson, bestuurder van de Meerwegen scholengroep, ziet de titel Nationale Onderwijsstad dan ook als een bekroning van de goede ontwikkelingen in het Amersfoortse onderwijs.
 
In (aanloop naar) de Nationale Onderwijsweek 2020 worden in de stad uiteenlopende activiteiten georganiseerd over hoe Amersfoort bouwt aan het onderwijs van de toekomst. Met én voor de mensen uit het onderwijs en andere sectoren die daar een rol bij spelen.
 
Stichting Nationale Onderwijsweek
De Stichting Nationale Onderwijsweek ziet onderwijs als de motor voor leven, leren en werken. In het onderwijs gebeuren prachtige dingen met krachtige uitwerkingen. Dat verdient een terugkerend podium: de Nationale Onderwijsweek in de eerste volle week van oktober. De week start met de Internationale Dag van de Leraar.
De Nationale Onderwijsweek in 2019 vindt plaats van 30 september tot en met 5 oktober.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 september 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)