Home » Artikelen » ​Amerikaans uitwisselingsprogramma voor leraren

​Amerikaans uitwisselingsprogramma voor leraren

Rond de zestig talentvolle leraren uit het primair en voortgezet onderwijs en het mbo krijgen de komende drie jaar de kans mee te lopen op een Amerikaanse school. Dat maakten minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker tijdens het Lerarencongres op 8 oktober bekend. De bewindslieden vinden het belangrijk dat meer leraren de kans krijgen zich breed te ontwikkelen en internationale ervaring op te doen.
 
Volgens Bussemaker biedt het nieuwe uitwisselingsprogramma leraren een uitstekende kans om zich verder te ontwikkelen, binnen of buiten hun vakgebied. Bovendien verbetert dit het carrièreperspectief van leraren. Om die reden is ook al het aantal Lerarenbeurzen en Promotiebeurzen uitgebreid. Ook zijn er meer mogelijkheden om een baan in het onderwijs te combineren met een functie in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door het volgen van het traineeprogramma Eerst de Klas (www.eerstdeklas.nl) voor jonge academici of initiatieven als de Hybride docent (www.hybridedocent.com).

Gepubliceerd op: 22 oktober 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)