Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Al ruim 80 Nederlandse leraren werkzaam in Antwerpen

Al ruim 80 Nederlandse leraren werkzaam in Antwerpen

In het Antwerpse onderwijs werken al 81 Nederlandse leraren, van wie veertig in het basisonderwijs en 41 in het voortgezet onderwijs. Dat schrijft de Vlaamse krant De Standaard.

Onlangs kwam in het nieuws dat de stad Antwerpen actief leraren gaat werven in Nederland. De stad kampt sinds enige tijd met een groeiend lerarentekort. De vele openstaande vacatures in vooral het basisonderwijs en het schaarse aanbod deed de stad onlangs besluiten buiten de eigen landsgrenzen op zoek te gaan naar leraren. Met de wervingsactie hoopt Antwerpen het tekort tegen te gaan. Volgens de meest recente schattingen zal Antwerpen tegen 2020 bijna 3.500 vacatures in het onderwijs hebben, terwijl er dan maar 1.800 studenten zullen uitstromen uit de lerarenopleiding.

Driekwart van de  Nederlandse leraren die op een school in Antwerpen werken, wonen ook in de stad. Slechts twintig leraren wonen nog in Nederland.

Antwerpen organiseert op 8 oktober een informatiedag voor belangstellenden uit Nederland.

Gepubliceerd op: 10 september 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)