Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Alle scholieren kunnen de Tweede Kamer bezoeken

Alle scholieren kunnen de Tweede Kamer bezoeken

Vanaf volgend schooljaar kunnen iedere dag 1.000 middelbare scholieren naar de Tweede Kamer. Hierdoor wordt het voor alle leerlingen van middelbare scholen mogelijk om het parlement te bezoeken. Zo zien, horen en ervaren nog meer scholieren de Nederlandse democratische waarden. Vanuit de cultuurbegroting gaat er 4,8 miljoen euro naar de bezoeken.

Op dit moment bezoekt 40 procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs het parlement. Dit vinden de ministers van OCW dan ook goed nieuws. “Een bezoek aan het parlement is een waardevolle aanvulling op de burgerschapslessen die scholen nu al geven”, aldus minister Slob. Om de scholen zo min mogelijk werk te geven aan de uitvoering, wordt het programma en het busvervoer naar Den Haag door ProDemos verzorgd.

Verder worden scholen ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Leraren Maatschappijleer (NVLM) en ProDemos, die lesmateriaal gaan verspreiden om het bezoek goed voor te bereiden en, eenmaal terug in de klas, af te sluiten. Daarnaast worden scholen en leraren actief benaderd over hoe ze het bezoek verder kunnen vergemakkelijken.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 oktober 2018

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)