Home » Artikelen » ’Alle scholen groene stroom’
Campagne Greenpeace

’Alle scholen groene stroom’

Greenpeace is een campagne gestart om schoolbesturen over te halen voor groene stroom te kiezen. Momenteel draait driekwart van de scholen op vervuilende ‘grijze’ stroom. Deze scholen moeten binnenkort een nieuwe energieleverancier kiezen.

Met de campagne wil Greenpeace schoolbesturen ervan overtuigen dat het belangrijk is bij de keuze van een energieleverancier het milieuaspect mee te wegen. Belangrijk voor deze keuze is Energie Voor Scholen (EVS). Dit samenwerkingsverband koopt voor 850 schoolbesturen en 6.000 scholen de energie in, ongeveer driekwart van alle Nederlandse schoolgebouwen. Op dit moment komt de elektriciteit van deze scholen van DVEP, een van de meest vervuilende energieleveranciers van Nederland. Het bedrijf scoorde in de stroomranking van de Consumentenbond, WISE, Greenpeace en Natuur en Milieu een dikke onvoldoende en eindigde vrijwel onderaan.
Voor de periode 2021-2025 zoekt het inkoopcollectief EVS via aanbesteding een nieuwe energieleverancier. De koepels van schoolbesturen bepalen voor april 2019 aan welke voorwaarden deze aanbesteding moet voldoen.
Een van de campagnemiddelen is een open brief aan alle schoolbesturen. Door deze brief te ondertekenen kan iedereen schoolbesturen oproepen zich uit te spreken voor groene stroom.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 1 maart 2019

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)