Home » Artikelen » Akkoord CAO VO nog ver weg

Akkoord CAO VO nog ver weg

Een akkoord over een nieuwe CAO VO is voorlopig niet aan de orde. De VO-raad en vakbonden concludeerden in het overleg dat zij op 7 april voerden, dat de partijen op een aantal grote punten ver van elkaar staan. Dit schrijft de VO-Raad op haar site.

De bonden geven aan dat ze alleen over loonruimte en de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) willen praten. Voor de VO-raad is het ook van belang om afspraken te maken over meer beleidsvrijheid om belangrijke innovaties in het onderwijs te kunnen realiseren. De door de vakorganisaties gewenste loonsverhoging vindt de VO-raad ‘onverantwoord gelet op de uitdagingen waar onze sector nu voor staat’. De VO-raad vindt dat de sector moet innoveren en investeren om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren en dat een ongedekte loonsverhoging negatieve gevolgen heeft voor die onderwijskwaliteit, werkgelegenheid en werkdruk. Volgens de VO-raad is de loonsverhoging onverantwoord omdat er bij de vakorganisaties een groot misverstand leeft als het gaat over de vrijval van pensioenpremie voor werkgevers, die voor een deel door de overheid in de bekostiging wordt gekort.

De VO-raad wil later dit jaar alsnog een poging doen om tot afspraken met de vakorganisaties te komen. Er is nog geen nieuw cao-overleg gepland. Op 1 augustus 2015 loopt de huidige CAO VO af. 

Gepubliceerd op: 9 april 2015
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Thema's

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

ABC van de CAO PO 2019-2020