Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » ABP verlaagt pensioen in 2013 met 0,5 procent

ABP verlaagt pensioen in 2013 met 0,5 procent

De verlaging van de pensioenen die ABP in 2012 al aankondigde, gaat definitief door. Dat betekent dat de pensioenen van alle deelnemers op 1 april aanstaande met 0,5 procent worden verlaagd.

Dit geldt zowel voor deelnemers die pensioen opbouwen (of hebben opgebouwd) als gepensioneerden.
Ondanks goede beleggingsresultaten vorig jaar was de dekkingsgraad van 96 procent op 31 december 2012 onvoldoende (moest 98,3 procent zijn). ABP houdt rekening met een aanvullende verlaging in 2014 als de financiële situatie van het pensioenfonds dit jaar niet verbetert.
Bestuursvoorzitter Henk Brouwer van ABP noemt de verlaging van het pensioen een pijnlijk besluit. “Het heeft alles te maken met de extreem lage rente en de wederom gestegen levensverwachting. Die factoren drukken de dekkingsgraad. Deze maatregel draagt bij aan herstel van de financiële positie van ABP en is op grond van de huidige regelgeving onvermijdelijk.” Deze maand ontvangen alle deelnemers van ABP een brief waarin staat wat dit besluit concreet voor hen betekent.
ABP organiseert zowel voor werknemers als werkgevers regionale bijeenkomsten over de genomen maatregelen.

Meer informatie: www.abp.nl
 

Gepubliceerd op: 5 februari 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)