Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » 5 april: start Kindermuziekweek

5 april: start Kindermuziekweek

Op 5 april vindt de opening van de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Dit is een landelijk initiatief van diverse culturele organisaties met diverse muziek- en theateractiviteiten voor kinderen van nul tot twaalf jaar. In totaal organiseren alle deelnemers en partners meer dan 180 evenementen door heel Nederland.

In Rotterdam trapt het leerorkest met 100 leerlingen en een ensemble van musici van het Rotterdams Philharmonisch af. In Amsterdam begeleidt harpist Remy van Kesteren 75 leerlingen én de jonge harpist Diyae bij zijn eerste solo in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Dirk Scheele maakt een ware tournee door het land en speelt in het eerste weekend in Berghem en Eindhoven. In de Stadskamer in Zwolle kun je een workshop songwriting volgen. En het podium van de Gasthuiskerk in Doesburg is deze week speciaal gereserveerd voor kinderen.

Bijzonder is het prijswinnaarsconcert in TivoliVredenburg op zondag 7 april. Honderden kinderen deden mee met de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. Ambassadeur van de Kindermuziekweek Fernando Halman presenteert het optreden van alle winnaars die vanaf 14.00 uur te horen zijn op het Rabo Open Stage. Dit concert is gratis toegankelijk.
 
De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Orkest van het Oosten, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 5 april 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)