Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » 31e editie eindexamenklachtenlijn LAKS geopend

31e editie eindexamenklachtenlijn LAKS geopend

Op maandag 14 mei opent het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) weer zijn jaarlijkse eindexamenklachtenlijn en de site examenklacht.nl. De vernieuwde site is gericht op positieve feedback en is aangepast aan de nieuwe AVG privacywetgeving. LAKS waarschuwt ook voor het stiekem gebruik van smartphones tijdens het examen.

Ook dit jaar kunnen de circa 211.550 eindexamenkandidaten bij het LAKS terecht met al hun vragen over de organisatie, inhoud en het niveau van de examens. Het eindexamenteam van ruim acht scholieren behandelt elke examendag de telefonische en digitale klachten.
Dit jaar is zowel de site vernieuwd als ook een nieuw telefoonnummer (030-7900900) in gebruik genomen in verband met de verhuizing van het LAKS. De nieuwe site is gericht op positievere feedback op de examens. Dit jaar is het ook mogelijk aan te geven wat goed is aan de examens. Dit jaar moest het LAKS ook rekening houden met de nieuwe AVG privacywetgeving die vanaf 25 mei gaat gelden.

Smartphones en apps
Het meldpunt waarschuwt ook dat leerlingen er alles aan doen om hun telefoon stiekem te gebruiken tijdens het examen. Scholieren weten steeds vaker de juiste informatie te vinden op kanalen als YouTube en Google en schromen niet om deze kanalen als hulpbron te gebruiken tijdens hun examens, aldus onderwijsdeskundigen van de organisatie Onderwijsvanmorgen. Dit jaar zal er dan ook extra streng worden gecontroleerd op mobiele telefoons en andere devices, zoals de smartwatch, tijdens de examens, meldt ANP. Sinds enige tijd is er ook een app met een digitale onderwijsassistent, Mr. Chadd. Deze geeft directe uitleg over schoolvragen. Het LAKS meldt dat het deze app en de klachten hierover tijdens de eindexamens extra in de gaten houdt.
 
Scholieren kunnen hun klachten over de examens via een klachtenformulier online doorgeven op examenklacht.nl of op examendagen bellen naar 030-7900900 (tussen 12.00 uur en 19.00 uur).

Downloads en links
Gepubliceerd op: 14 mei 2018

Thema's

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)