Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » 220.000 euro voor mini-ondernemingen in het onderwijs

220.000 euro voor mini-ondernemingen in het onderwijs

Op 5 oktober overhandigde staatsecretaris Bruno Bruins van Onderwijs een symbolische cheque van 70.000 euro aan de Stichting BizWorld. Dit gebeurde in het kader van het stimuleren van mini-ondernemingen in het onderwijs. Mini-ondernemingen laten leerlingen en studenten kennis maken met ondernemen. Basisidee is dat leerlingen/studenten het opzetten en runnen van een onderneming oefenen. Dat kan in het basisonderwijs op een heel speelse manier gebeuren. Voorbeelden zijn BizWorld van Stichting BizWorld en Kids in Bizz van de stichting Jong Ondernemen. In het beroepsonderwijs, zowel MBO als HBO, gebeurt dit wat serieuze bijvoorbeeld door de stichting Jong Ondernemen.

Het ministerie van OCW heeft als doel een ondernemende houding en ondernemersvaardigheden te stimuleren in het onderwijs, de mini-ondernemeningen zijn een goede manier om dit te doen. Er wordt in totaal 220.000 euro ter beschikking gesteld waarvan 70.000 reeds aan BizWorld is toegekend. Jong Ondernemen krijgt 150.000 euro.

 

Gepubliceerd op: 5 oktober 2006
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)