Home » Artikelen » 16 april: Dag van de Gezonde Schoolkantine

16 april: Dag van de Gezonde Schoolkantine

Op dinsdag 16 april is de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Met deze dag vraagt het Voedingscentrum extra aandacht voor gezondere voeding op scholen. Staatssecretaris Blokhuis van het ministerie van VWS reikt die dag een gouden Schoolkantine Schaal uit aan het Flex College in Den Haag.

Op 16 april worden door het hele land 150 zilveren en gouden Schoolkantine Schalen uitgereikt door de Schoolkantine Brigadiers. Dan worden ook de resultaten bekend gemaakt van de peiling onder scholen in het vo en mbo, die in opdracht van het ministerie van VWS door het Voedingscentrum is uitgevoerd. Uit de peiling blijkt hoeveel scholen bezig zijn met het realiseren van een gezondere schoolkantine en hoe de voedselomgeving van scholen eruitziet.

Sinds 2016 worden er Schoolkantine Schalen uitgereikt door het Voedingscentrum aan scholen die voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen volgen de Richtlijnen Schijf van Vijf. Scholen kiezen zelf of ze gaan voor een ‘zilveren’ of ‘gouden’ kantine. Hoe edeler het metaal, hoe gezonder het aanbod en de uitstraling. Een zilveren kantine bestaat voor minimaal 60 procent uit ‘betere’ keuzes en de gouden kantine voor minimaal 80 procent. Scholen worden daarbij ondersteund door de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 5 april 2019

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)