Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » 12-16 maart: Week van het geld

12-16 maart: Week van het geld

Van 12 tot en met 16 maart is de jaarlijkse Week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Deskundigen uit de wereld van banken en verzekeringen geven dan gastlessen op scholen. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.  Het thema van dit jaar is: ‘Wanneer ben je rijk?’ Basisscholen ontvangen de Week van het geld-krant voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8. Ook kunnen leerlingen aan de slag met het materiaal dat beschikbaar is op de website van het ministerie van Financien. Verder kunnen scholen een gratis lespakket 'het Nationaal Geldexamen' voor groep 7 en 8 aanvragen, een eindejaarsmusical gratis bestellen, een video van leerlingen bekijken en meedoen aan een mind map wedstrijd of de Cash Quize Spaarchallenge.

Tijdens de Week van het geld komt de VPRO op NPO Zapp iedere middag om 17.05 uur met een programma over geld. Tim den Besten interviewt bekende Nederlanders, waaronder zanger Jerr van Broederliefde, Giel van StukTV en minister Hoekstra. Welke geldtypes zijn zij? Big spenders, ondernemers in de dop of juist flierefluiters? Op zaterdag 17 maart eindigt deze uitzendingenreeks in De Grote Geldshow - de Quiz om 17.15 uur op NPO Zapp. De Grote Geldshow wordt gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries en Tim den Besten. Mis het niet!

Downloads en links
Gepubliceerd op: 9 maart 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2017)