Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » 11-15 februari: Week van de Liefde

11-15 februari: Week van de Liefde

De week van de Liefde, die plaatsvindt van 11 tot en met 15 februari, heeft als doel om scholen in het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Aanmelden kan tot 24 januari.

Vaak vormt de Week van de Liefde aanleiding om het hele schooljaar vaker thema’s als ‘weerbaarheid’, ‘veilig vrijen’ en ‘seks en de media’ op de agenda te zetten. Het helpt om structureel aandacht te geven aan dit thema en om het een plek te geven in het schoolplan.

Activiteiten
Scholen die meedoen ontvangen gratis leerlingenboekjes, het lespakket Lang Leve de Liefde en een promotiepakket. In sommige regio’s bieden GGD’en een gratis docententraining rondom relaties en seksualiteit aan. Voorafgaand aan de Week van de Liefde kunnen docenten een Lovebuzz workshop volgen. Lovebuzz is een interactief spel over liefde, relaties en beginnende seksualiteit en ondersteunt leraren in het bespreekbaar maken van gevoelige thema’s in de brugklas. Ook is er de Lang Leve de Liefde Award voor scholen die uitblinken in lessen en beleid over seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 7 januari 2019

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)