Home » Artikelen » 1000ste Gezonde School in primair onderwijs

1000ste Gezonde School in primair onderwijs

Openbare Basisschool Utrecht Overvecht is de 1000ste basisschool die zich Gezonde School mag noemen. De school ontving op 6 juli het vignet Gezonde School. De school heeft het themacertificaat Bewegen en Sport behaald en is daarmee een voorbeeld voor alle andere basisscholen in Nederland.
 
“Het is onze ambitie dat een gezonde leefstijl in het DNA van elke school in Nederland zit”, zegt Arianne Westhuis, programmaleider Gezonde School. “Zo maken we Nederland gezonder. Elke school in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo kan werken met de Gezonde School-aanpak. Door binnen een bepaald gezondheidsthema te werken aan vier pijlers veranker je de aandacht voor gezondheid binnen de school en dát is wat werkt.” De vier pijlers zijn: educatie, signaleren, schoolomgeving, en beleid. Westhuis: “Als een school volgens de Gezonde School-aanpak werkt, kan zij het vignet Gezonde School aanvragen. De school wordt getoetst op kwaliteitscriteria die door experts zijn geformuleerd.” Onderdeel hiervan zijn dat kinderen voldoende beweegtijd krijgen, een gymdocent de lessen geeft, de school samenwerkt met sportverenigingen en naschools sporten stimuleert.

Westhuis: “In totaal zijn er op dit moment ruim 1400 Gezonde Scholen in Nederland. Dit aantal groeit met de dag. We zijn heel goed op weg en er kan ook nog meer. Daar blijven we ons voor inzetten.”

Downloads en links
Gepubliceerd op: 9 juli 2018

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)