Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com

Speelforum over spelen en sporten

‘Kind in beweging’ is de titel van het vijfde Speelforum. Centraal thema is de balans tussen spelen en sport in de vrije tijd van kinderen. Het Speelforum vindt plaats op donderdag 7 juni van 15 tot 18 uur op de Universiteit Utrecht. Welkom zijn opvoeders, professionals, beleidsmakers, onderzoekers, studenten en ouders. Bij aanmelding vóór 20 mei kost deelname 40 euro (studenten 15 euro). Daarna 55 euro (studenten 20 euro). 
 
Georganiseerd bewegen en vrij spelen hebben elkaar nodig. Georganiseerd zonder vrij wordt een keurslijf. Vrij zonder georganiseerd kan ongericht en eenzijdig worden. Hoe verloopt die wisselwerking en hoe kun je georganiseerd en vrij op elkaar afstemmen? Wat is de rol van opvoeders daarin?
Hoofdspreker is Prof. dr. Kristine de Martelaer, hoogleraar Pedagogiek en onderwijskunde van Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie van de Vrije Universiteit Brussel. Daarnaast zijn er bijdragen van Dayenne L’abée, adviseur van het Kenniscentrum Sport en Mercedes van Meurs van sportieve bso Woest Zuid in Amsterdam.
 
Het Speelforum biedt de gelegenheid om te debatteren over het belang van spelen. De thema’s komen voort uit de zorgen (‘concerns’) over de speelkansen van kinderen, zoals geformuleerd in artikel 31 van het Internationale VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind en het General Comment nr. 17. Het Speelforum is een initiatief van Platform Ruimte voor de Jeugd, de Nederlandse branche van  International Play Association.

Datum

7 juni 2018

Locatie

Universiteit Utrecht

Kosten

Vroegboekkorting (tot 20 mei): 40 euro. Daarna: 55 euro (voor studenten resp. 15 en 20 euro).

Doelgroepen

onderwijsprofessionals, opvoeders, beleidsmakers, onderzoekers, studenten, ouders

Sector

Primair onderwijs