Foutmelding

Warning: preg_match(): Unknown modifier '.' in themekey_match_condition() (regel 381 van /var/www/vhosts/nieuwavs.nl/httpdocs/sites/all/modules/themekey/themekey_base.inc).

Home » Vereniging » Publicaties en producten » Kader Primair

Kader Primair

Kader Primair behoort tot de beste en meestgelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. Kader Primair besteedt zowel aandacht aan de activiteiten van de AVS, als aan de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en op het vakgebied van de schoolleider. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

In de meest recente Kader Primair vindt u onder andere de volgende artikelen:

 

Een op vijf scholieren ontevreden over manier van lesgeven
Uit de LAKS-monitor 2014, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder 60.000 scholieren, blijkt dat 20 procent slecht te spreken is over de manier waarop hun leraar lesgeeft. De ontevredenheid van scholieren over hoe leraren hen weten te motiveren nam ook toe. De ontevredenheid over de manier van lesgeven nam toe van 11 procent in 2010 tot 20 procent in 2014. Het aantal scholieren dat tevreden is over hun leraren bleef gelijk op 60 procent. De ontevredenheid van scholieren over de motivatie door leraren nam toe van 14 procent in 2010 tot 19 procent in 2014. Over de vakkennis van docenten...
(Kader Primair 10 (2013-2014))
Passend onderwijs
Het is bijna zover. Over krap anderhalve maand gaat Passend onderwijs wettelijk van start. Een mooi moment om hier bij stil te staan. Een intensieve operatie, die naast bedreigingen en alle geleverde inspanningen vooral ook kansen biedt. Kinderen centraal is precies waar schoolleiders voor staan. Het belang van de positie van de schoolleider voor het welslagen van Passend onderwijs is echter nog ernstig onderbelicht. Er is een grote diversiteit in structuren en bestuurlijke inrichtingen van de verschillende samenwerkingsverbanden. Ook is er variatie in de...
(Kader Primair 10 (2013-2014))
Grip op situatie dankzij Decentraal Georganiseerd Overleg
Vrije school voor speciaal onderwijs de Lans in het Gelderse Brummen verloor vorig jaar buiten zijn schuld om bijna de helft van zijn leerlingen. Met als gevolg dat ook het aantal personeelsleden moest worden gehalveerd. In een Decentraal Georganiseerd Overleg (DGO) kwam het schoolbestuur samen met de vakbonden - waaronder de AVS - tot een sociaal plan, waarna het terugbrengen van de formatie vorige maand werd bereikt. Het besluit van zorginstelling Michaelshoeve om Brummen te verlaten, was eind 2013 de aanleiding voor de forse terugloop van leerlingen op (v)so de Lans. Met het vertrek van...
(Kader Primair 10 (2013-2014))
Onderwijssocioloog stopt met roemruchte ranglijsten
De zeventigjarige onderwijssocioloog Jaap Dronkers stopt na zeventien jaar met het maken van ranglijsten van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. De hoeveelheid tijd en de stress door de kritiek in de (sociale) media speelden een rol bij zijn besluit. Dronkers publiceerde zeventien jaar geleden zijn eerste ranglijst van scholen in het voortgezet onderwijs in dagblad Trouw. De laatste twee jaar publiceerde hij de lijsten in de Volkskrant. Vorig jaar maakte Dronkers samen met RTL Nieuws voor het eerst een ranglijst naar aanleiding van de Citoscores in het primair onderwijs. Na de...
(Kader Primair 10 (2013-2014))
Advertenties
 


De meest recente Kader Primair

Heeft u een abonnement op Kader Primair?

Gebruik dit formulier om uw e-mailadres door te geven (opent in een nieuw venster)

Adverteren

Uw advertentie gelezen door duizenden schoolleiders
De media van de Algemene Vereniging Schoolleiders bereiken duizenden schoolleiders, waarvan velen iedere dag.

Kader Primair
Het maandelijkse vakblad Kader Primair is een zeer goed gewaardeerd tijdschrift en heeft een oplage van 5.500 stuks. Het blad staat open voor commerciële advertenties, personeelsadvertenties en biedt de mogelijkheid een bijsluiter mee te sturen. Lezers ervaren de personeelsadvertenties als zeer gewenste serviceberichten.

Kader Primair behoort tot de beste en meest gelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. U leest er zowel over de activiteiten van de AVS, als over de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en in uw vakgebied. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

Oplage: 5.500
Frequentie: 10 x per schooljaar

Handboek voor schoolleiders in het primair onderwijs
Het handboek voor schoolleiders in het primair onderwijs is gericht op schoolleiders,(adjunct)directeuren en bovenschoolmanagers in het basis-, en speciaal onderwijs. Het handboek bestaat uit onder andere een schat aan vakinformatie, regelgeving, subsidieregelingen, salaristabellen en schoolvakanties.
 
Oplage: 6.000 
Frequentie: 1 x per jaar (april)
 
Handboek voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs
Het Handboek voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs is gericht op schoolleiders,(adjunct)directeuren en managers in het voortgezet onderwijs. Het handboek bestaat uit onder andere een deel van de cao-VO, een schat aan vakinformatie, regelgeving, subsidieregelingen, salaristabellen en schoolvakanties.
 
Oplage: 3.500
Frequentie: 1 x per jaar (april)
 
AVS.nl
De website, www.avs.nl, wordt maandelijks ruim 20.000 keer bezocht en biedt de mogelijkheid om uw bedrijf/product/dienst onder de aandacht te brengen middels display advertising (banners).
Via AVS.nl informeert de vereniging alle geïnteresseerden over actualiteiten, trainingen en ander gerelateerd nieuws.

Online vacatures
De vacaturesite, www.werkeninhetfunderendonderwijs.nl , staat open voor personeelsadvertenties. De nieuwste twee advertenties worden ook altijd gemeld op www.avs.nl en komen standaard in de digitale nieuwsbrief, welke naar ruim 7.500 adressen wordt verstuurd. U kunt uw personeelsadvertenties eenvoudig zelf plaatsen via de website.

Digitale nieuwsbrief van de AVS
De Digitale nieuwsbrief van de AVS wordt tweemaal per maand verstuurd en bevat actuele nieuwsberichten, een agenda, recente vacatures en een overzicht van trainingen en cursussen.
Iedereen die belangstelling heeft voor deze nieuwsbrief kan zich aanmelden, u hoeft geen lid van de AVS te zijn.

Aantal abonnees: 7.650
Frequentie: 20 x per jaar (PO editie), 10 x per jaar (VO editie)

Voor meer informatie over voorwaarden en adverteren in bovenstaande media kunt u contact opnemen met onze media partner Elma Connecting Business.

Elma Connecting Business

AVS Media Team Tel. 0226-331692 Email. avs@elma.nl www.elma.nl