Home » Vereniging » Publicaties en producten » Kader Primair


Kader Primair

Kader Primair behoort tot de beste en meestgelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. Kader Primair besteedt zowel aandacht aan de activiteiten van de AVS, als aan de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en op het vakgebied van de schoolleider. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

Bekijk de nieuwste Kader Primair
Op zoek naar de kritische massa
Op survivaltocht in de Ardennen, een streep door de kleuterstage en begeleiding op maat. De initiatieven van opleidingen en scholen om meer mannen te enthousiasmeren en te behouden voor het onderwijs lijken aan te slaan. “De school is het visitekaartje.” De cijfers spreken voor zich. Slechts één op de vijf leerkrachten in het primair onderwijs is man, en op ruim 11 procent van de basisscholen is helemaal geen meester te bekennen. Er kiezen maar weinig jongens voor de pabo en van die jongens haakt een groot deel af. Het negatieve imago blijkt de grootste boosdoener...
(Kader Primair 2 (2015-2016)) Thema
Wat betekent het om als man in een ‘vrouwenwereld’ te werken?
Wat betekent het om als man in een ‘vrouwenwereld’ te werken? Een afgehaakte leraar, een jonge kleutermeester, een 50-plusser en een politicus met onderwijsroots vertellen over hun ervaringen en filosoferen over manieren om meer mannen in het onderwijs te krijgen en houden. ‘Al dat getuttel schrikt mannen af’ Mark van der Werf (39), afgehaakte meester, was van 2011-2013 leerkracht van groep 3 en groep 7 op de Augustinusschool in Rotterdam. Hij keerde daarna terug in de journalistiek en schreef over zijn ervaringen in een tweetal ‘Meester Mark’-...
(Kader Primair 2 (2015-2016)) Thema
'Laat die diversiteit van het vak zien’
Niet alleen het onderwijs is een vrouwenbolwerk. Ook in de zorg werken veel vrouwen. Terwijl binnen defensie, de ict en veel technische beroepen voornamelijk mannen werkzaam zijn. Hoe gaan deze sectoren om met hun homogene personeelsbestand? Imagocampagnes, rolmodellen: wat werkt echt? En wat kan het onderwijs hiervan leren? Defensie is bij uitstek een sector waar mannen overheersen. Nog geen 10 procent van de militairen is vrouw. Bij Defensie zijn sinds de jaren negentig maatregelen genomen om medewerkers tegemoet te komen. Werken in deeltijd is mogelijk, veel kazernes hebben kinderopvang...
(Kader Primair 2 (2015-2016)) Thema
AdvertentiesDe meest recente Kader Primair

Heeft u een abonnement op Kader Primair?

Gebruik dit formulier om uw e-mailadres door te geven (opent in een nieuw venster)

Adverteren

Uw advertentie gelezen door duizenden schoolleiders
De media van de Algemene Vereniging Schoolleiders bereiken duizenden schoolleiders, waarvan velen iedere dag.

Kader Primair
Het maandelijkse vakblad Kader Primair is een zeer goed gewaardeerd tijdschrift en heeft een oplage van 5.500 stuks. Het blad staat open voor commerciële advertenties, personeelsadvertenties en biedt de mogelijkheid een bijsluiter mee te sturen. Lezers ervaren de personeelsadvertenties als zeer gewenste serviceberichten.

Kader Primair behoort tot de beste en meest gelezen maandbladen voor het schoolmanagement in Nederland. En daar zijn we trots op. U leest er zowel over de activiteiten van de AVS, als over de belangrijkste ontwikkelingen in het onderwijsbeleid en in uw vakgebied. Vooral de praktijkgerichte insteek van het blad wordt door schoolleiders bijzonder gewaardeerd.

Oplage: 5.500
Frequentie: 10 x per schooljaar

Handboek voor schoolleiders in het primair onderwijs
Het handboek voor schoolleiders in het primair onderwijs is gericht op schoolleiders,(adjunct)directeuren en bovenschoolmanagers in het basis-, en speciaal onderwijs. Het handboek bestaat uit onder andere een schat aan vakinformatie, regelgeving, subsidieregelingen, salaristabellen en schoolvakanties.
 
Oplage: 6.000 
Frequentie: 1 x per jaar (april)
 
Handboek voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs
Het Handboek voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs is gericht op schoolleiders,(adjunct)directeuren en managers in het voortgezet onderwijs. Het handboek bestaat uit onder andere een deel van de cao-VO, een schat aan vakinformatie, regelgeving, subsidieregelingen, salaristabellen en schoolvakanties.
 
Oplage: 3.500
Frequentie: 1 x per jaar (april)
 
AVS.nl
De website, www.avs.nl, wordt maandelijks ruim 20.000 keer bezocht en biedt de mogelijkheid om uw bedrijf/product/dienst onder de aandacht te brengen middels display advertising (banners).
Via AVS.nl informeert de vereniging alle geïnteresseerden over actualiteiten, trainingen en ander gerelateerd nieuws.

Online vacatures
De vacaturesite, www.werkeninhetfunderendonderwijs.nl , staat open voor personeelsadvertenties. De nieuwste twee advertenties worden ook altijd gemeld op www.avs.nl en komen standaard in de digitale nieuwsbrief, welke naar ruim 7.500 adressen wordt verstuurd. U kunt uw personeelsadvertenties eenvoudig zelf plaatsen via de website.

Digitale nieuwsbrief van de AVS
De Digitale nieuwsbrief van de AVS wordt tweemaal per maand verstuurd en bevat actuele nieuwsberichten, een agenda, recente vacatures en een overzicht van trainingen en cursussen.
Iedereen die belangstelling heeft voor deze nieuwsbrief kan zich aanmelden, u hoeft geen lid van de AVS te zijn.

Aantal abonnees: 7.650
Frequentie: 20 x per jaar (PO editie), 10 x per jaar (VO editie)

Voor meer informatie over voorwaarden en adverteren in bovenstaande media kunt u contact opnemen met onze media partner Elma Connecting Business.

Elma Connecting Business

AVS Media Team Tel. 0226-331692 Email. avs@elma.nl www.elma.nl