Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Exclusief voor leden
2014-deavsis.png

Exclusief voor leden

MijnAVS
Uw kunt de bij ons bekende gegevens controleren en indien nodig direct wijzigingen doorgeven. Via MijnAVS heeft u ook toegang tot het digitale archief van Kader Primair en KaderDigitaal.

KaderDigitaal
KaderDigitaal is exclusief voor leden en abonnees. Het is een digitaal te verkrijgen nieuwsbrief met een andere opmaak, waardoor alle berichten leesbaar zijn zonder dat u elk bericht apart moet aanklikken. Deze nieuwsbrief kunt u ook eenvoudig afdrukken indien u liever van papier leest.

AVS Voordeel
Van schoolbenodigdheden tot websites en van koffie tot verzekeringen: AVS-leden kunnen met (flinke) korting producten en diensten inkopen bij een groeiend aantal voordeelpartners van de AVS. Ook de AVS zelf biedt veel diensten en producten: cursussen, opleidingen, educatieve reizen, (management)boeken, et cetera. Leden betalen hiervoor altijd aanmerkelijk minder dan niet-leden.

MeepratenScholenpanel
De AVS doet al jaren onderzoek naar wat er leeft in het veld. Ons eigen scholenpanel levert actuele en betrouwbare informatie van schoolleiders. Met de resultaten kunnen we vaak effectief het onderwijsbeleid beïnvloeden. Ook vormen ze waardevolle informatie voor de beleidsontwikkeling van onze vereniging. De AVS heeft de mensen én de kanalen om de uitkomsten onder de aandacht te brengen. Hoe groter de respons, hoe hoger de kwaliteit van de onderzoeksgegevens. 

Meepraten Commissies
De beleidscommissies van de AVS geven het bestuur en medewerkers gevraagd en ongevraagd advies over het AVS-beleid. Zij fungeren als klankbord voor de activiteiten van de AVS en de standpunten die de AVS in alle overlegorganen en in de media uitdraagt.

Meepraten Netwerken
Heeft u behoefte aan uitwisselingen met collega-directeuren? Wilt u meer ervaringen delen en is het reguliere directieberaad daarvoor niet toereikend? Als netwerklid wordt uw stem direct gehoord, leert u van collega-directeuren en bespreekt u de actuele ontwikkelingen met AVS-medewerkers.
 

MijnAVS

Uw kunt de bij ons bekende gegevens controleren en indien nodig direct wijzigingen doorgeven. Via MijnAVS heeft u ook toegang tot het digitale archief van Kader Primair en KaderDigitaal.

KaderDigitaal is exclusief voor leden en abonnees. Het is een digitaal te verkrijgen nieuwsbrief met een andere opmaak, waardoor alle berichten leesbaar zijn zonder dat u elk bericht apart moet aanklikken. Deze nieuwsbrief kunt u ook eenvoudig afdrukken indien u liever van papier leest.

Naast de digitale nieuwsvoorziening valt iedere maand, zoals u gewend bent, het vakblad Kader Primair bij u op de mat. Met al deze verschillende AVS-uitingen bent u als lid of abonnee verzekerd van een sluitende en up to date nieuwsvoorziening voor schoolleiders.

KaderDigitaal verschijnt 1 keer per maand en bevat nieuwsberichten en aankondigingen van congressen, conferenties, trainingen, opleidingen en andere evenementen.

Leden van de AVS en abonnees ontvangen per e-mail een link naar de nieuwste KaderDigitaal en kunnen deze lezen wanneer zij inloggen op www.avs.nl/mijnavs.

Ook lid worden?
Meer informatie over het lidmaatschap

KaderDigitaal - Jaargang 5 - nummer 7
 • Advies Onderwijsraad: een krachtige rol voor schoolleiders
 • Leraren in Brabant en Limburg leggen werk neer voor 3e estafettestaking
 • Uitkomsten achterbanraadpleging nieuwe deeltekst CAO PO: tijd en werkverdeling
 • Aanvraagtermijn Teambeurs PO gestart
 • Wet- en regelgeving biedt ruimte voor vermindering aantal lesuren in vo
 • Advies VNG: verhoog normbedragen nieuwbouw met 40 procent
 • Actieprogramma: Zorg voor de Jeugd
 • Afwegingskader in meldcode kindermishandeling gereed vóór 1 juli 2018
 • Ouders belangrijke rol na verkeerslessen
 • Rekenprogramma Jaartaakberekening officieel overgenomen door WebIT
 • Inning sectorale arbeidsmiddelen PO en GOVAK-middelen
 • Binnenkort Meldpunt werkdrukakkoord
 • Jaargids PO 2018/2019 is uit
 • Week van Burgerschap vestigt aandacht op burgerschapsvorming in de klas
 • Leraren en ouders praten mee over groepsgrootte
 • Internetconsultatie wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans
 • Programma Onderwijsverlatersdag 17 mei
 • 1 t/m 8 juni: Landelijke actieweek thuiszitters

AVS Voordeel

Van schoolbenodigdheden tot websites en van koffie tot verzekeringen: AVS-leden kunnen met (flinke) korting producten en diensten inkopen bij een groeiend aantal voordeelpartners van de AVS. Ook de AVS zelf biedt veel diensten en producten: cursussen, opleidingen, educatieve reizen, (management)boeken, et cetera. Leden betalen hiervoor altijd aanmerkelijk minder dan niet-leden.Driessen HRM
 

Mensen maken het verschil
In geen andere sector maken medewerkers zo’n groot deel uit van het succes van een organisatie als in het onderwijs. Aan bestuur en directie de taak om te beschikken over de beste mix van leraren. Met ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, krimpende leerlingenaantallen, het dreigend tekort aan leraren en steeds veranderende processen en methodieken, is deze opgave niet eenvoudig. Bij Driessen willen wij mensen en onderwijsinstanties in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen.
 
Vervangingsproces nu en in de toekomst goed geregeld
Driessen kan alle processen rondom het vervangingenproces van uw school uit handen nemen. Afhankelijk van uw behoefte, levert Driessen de bouwstenen waarmee het vervangingsproces conform de Wet werk en zekerheid (Wwz) geregeld is.
 
Wilt u weten of de vervangingen op uw school in lijn met de laatste wet- en regelgeving worden uitgevoerd? Vraag dan een gratis WWZ-quickscan aan (alleen voor AVS-leden).
 
Voordeel voor AVS-leden bij Driessen
AVS-leden profiteren van de volgende voordelen bij Driessen HRM:

 • Gratis WWZ-quickscan
 • Flex- en vervangingspools met AVS voordeel
 • Vervangingsmanager met AVS voordeel
 • Payroll met AVS voordeel

Meer informatie
Wilt u meer informatie of wilt u een gratis WWZ-quickscan aanvragen, ga dan naar www.driessen.nl/avs of neem contact op via avs@driessen.nl.Advies en begeleiding, Wet en recht

Jacobs Douwe Egberts
 

Zorgt u voor de kinderen? Dan zorgen wij voor de koffie!
Jacobs Douwe Egberts is een nieuwe AVS Voordeel partner. Als AVS-lid krijgt u een aantrekkelijke korting op Douwe Egberts koffieapparatuur voor op uw school. U heeft de keuze uit verschillende koffiemachines, die u de volgende mogelijkheden bieden: zwart koffie, cafe crème, espresso, cappuccino, cafe au lait, choco, cafe choco, choco de luxe, wiener melange, heet water voor thee en soep en/of een kannen optie. Grote pauze, kleine pauze… op ieder moment een heerlijke kop koffie.

Complete koffievoorziening
Als Jacobs Douwe Egberts verzorgen wij uw complete koffievoorziening met de vertrouwde merken zoals Douwe Egberts en Pickwick. Compleet, want de dienstverlening stopt niet bij de levering van de koffieapparatuur. Wij bezorgen periodiek bij u op school koffie en andere ingrediënten, zoals suikersticks, de creamer, bekers en ander toebehoren. Tot in het keukenkastje. Bij afname van onze heeft u bovendien recht op gratis technische service (vraag naar de voorwaarden). Kortom: zorgeloos de lekkerste koffie.

AVS en Jacobs Douwe Egberts hebben een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor krijgt u als AVS-lid een aantrekkelijke korting op Jacobs Douwe Egberts koffieapparatuur voor uw bedrijf. Als AVS lid ontvangt u namelijk tot 30% korting op Cafitesse koffiemachines van Douwe Egberts.* 

Meer informatie
Ontdek hier de koffiemachine die bij u en uw medewerkers past: http://www.douweegbertsprofessional.com/nl-NL/nederland/

Wij geven naar aanleiding van uw wensen en behoeftes graag advies op maat, tel 030-2977000.

*Vraag Douwe Egberts naar de voorwaardenFacilitaire dienstverlening en verbruiksmateriaal

Gelukskoffer
 

Gelukskoffer wil ‘ieder kind in zijn kracht zetten’. Hiervoor zijn lespakketten voor de basisschool ontwikkeld en masterclasses en studiedagen voor directies en schoolteams. Gebaseerd op positieve psychologie en gericht op persoonlijke ontwikkeling. AVS-leden krijgen korting op de masterclasses.

Kinderen die vroeg leren over persoonlijk leiderschap, de kracht van gedachten en de eigen invloed op geluk hebben een positievere levenshouding. Gelukskoffer heeft ‘7 lessen in Geluk’ ontwikkeld die door de leerkracht in de klas gegeven worden. Trainers van Gelukskoffer leiden de leerkrachten individueel op in Amersfoort. Gelukskoffer verzorgt ook een studieochtend waarbij het team geïnspireerd wordt over de kracht van sturen op geluk. ’s Middags krijgen de leerkrachten vervolgens scholing in de lesmethodiek. Inmiddels hebben meer dan 18.000 kinderen ‘Lessen in geluk’ gekregen en werken driehonderd scholen met opgeleide Geluksleerkrachten. Het streven is: “In 2020 alle kinderen lessen in geluk!”

Directies en schoolteams
Naast de opleiding voor leerkrachten verzorgt Gelukskoffer masterclasses in samenwerking met de AVS: ‘Sturen op Geluk voor leidinggevenden’. Vanaf oktober 2016 komt daar voor schoolteams de masterclass ‘Van Werkdruk naar Werkgeluk’ bij. AVS leden kunnen zich voor € 349 inschrijven voor de masterclass voor leidinggevenden. Nietleden betalen € 449. Voor de masterclass voor schoolteams wordt op maat een offerte gemaakt, rekening houdend met de korting voor AVS-leden.

Meer informatie
www.avs.nl/professionalisering/trainingen/organisatieenleiderschapsontwikkeling/gelukvoorleidinggevenden
Zie ook de flyer en www.gelukskoffer.nlEducatie

InvalPool
  InvalPool ‘Onmisbare planning- en controlesoftware’

Het uitvoeren van het opgestelde vervangingsbeleid, het samenwerken met andere besturen binnen een vervangingspool én een krap aanbod van invallers dwingt besturen en schoolleiders efficiënt te plannen. Handmatig of via excel lijsten alle gegevens en de arbeidshistorie bijhouden is tegenwoordig een bijna onmogelijke opgave.
Het software-pakket InvalPool ondersteunt uw organisatie het vervangingsbeleid optimaal uit te voeren. Het programma houdt rekening met alle wettelijke en cao- bepalingen. Dit alles met het doel om, ook juridisch gezien, de juiste invaller voor de klas te vinden. Elke keer weer.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.invalpool.nl of bel 074 - 700 21 11.
E-mail: info@invalpool.nl

Kostenindicatie InvalPool 2017/2018 per bestuur*/**
Installatie:  € 300
Implementatie: € 400
Licentie bestuur:  € 140 p/m
Licentie per school:  € 7,50 p/m

AVS-voordeel: 50% korting op de implementatiekosten.
*Prijswijzigingen voorbehouden. **Voor kleine besturen hanteren we aangepaste prijzen.Administratie en informatie, ICT en multimedia

OHRA
 

Profiteer als lid van AVS van ons top aanbod en ontdek het nieuwe zorgverzekeren!

Maak nu voordelig kennis met ons top aanbod:
• Hoge collectiviteitskorting
• Uitstekende dekking
• Volledige keuzevrijheid
• Online gemak

Via internet inzicht in uw polis en dekkingen, zelf wijzigingen doorvoeren, uw kosten digitaal declareren, alle vrijheid in de keuze van uw zorgverlener en altijd de aanvullende zorgverzekering die bij u past. Met de OHRA Zorgverzekering kan het allemaal. Waar, hoe en wanneer u het wilt.

Meer gemak, minder premie. Ontdek het nieuwe zorgverzekeren.Sluit direct af op www.ohracollectief.nl/avs of bel 026 400 40 40.

 

Bent u al bij OHRA verzekerd? Stap direct over!
Bij de zorgverzekering is het mogelijk om per 1 januari van zorgverzekeraar over te stappen. Maar als u al bij OHRA aangesloten bent, kunt u per direct veranderen van zorgverzekeraar. U hoeft in dat geval dus niet te wachten tot 1 januari. Overstappen is heel simpel: u belt 026-4004040 en vertelt dat u al uw bestaande polissen wilt overhevelen naar collectiviteitsnummer 1001 (AVS). Collectief voordeel voor u en uw medewerkers
Al jaren kunnen AVS-leden en medewerkers waarvan de schoolleider is aangesloten bij de AVS zich met korting tegen ziektekosten verzekeren bij OHRA. Maar de kortingspercentages konden beter en de dekking uitgebreider, vonden wij. Daarom heeft de AVS een nieuwe overeenkomst met OHRA gesloten, met hogere korting op uw ziektekostenverzekering, én nu ook korting op uw schadeverzekeringen. Op de pakketkorting bij meerdere verzekeringen bespaart u al snel tientallen euro’s…

Profiteert u al van de OHRA Zorgverzekering?
Het collectieve contract dat de AVS met OHRA heeft afgesloten biedt u volop mogelijkheden. Behaal meer dan honderd euro voordeel op uw zorgverzekering.

Direct besparen op uw aanvullende zorgverzekering?
Een passende zorgverzekering voor iedere levensfase: Dat is ons uitgangspunt! Waarom zou u voor zorg betalen die u op dat moment niet nodig heeft?

 • Bij OHRA heeft u altijd een zorgverzekering die precies past bij uw leven;
 • Verandert er iets in uw leven, dan kunt u uw aanvullende zorgverzekering direct aanpassen. Zonder medische keuring;
 • Al gauw meer dan honderd euro voordeel;
 • Met één telefoontje wordt het u direct duidelijk.

Stel, u krijgt een partner of u komt alleen te staan. U denkt over kinderen of uw jongste kind verlaat het huis. OHRA begrijpt dat u dan uw aanvullende zorgverzekering wilt wijzigen, zodat deze beter past bij uw nieuwe leven. Dat kan met de unieke levensfase; diverse kortingen en services verdeeld in 6 levensfasen.

En speciaal door de AVS voor u geregeld:

 • 9% collectiviteitskorting op de maandpremie van de OHRA Zorgverzekering;
 • Tot 12% collectiviteitskorting op alle aanvullende zorgverzekeringen van OHRA;
 • En ook nog aanzienlijke collectiviteitskortingen op OHRA schadeverzekeringen; autoverzekering 18%, rechtsbijstandverzekering 10%, overige schadeverzekeringen zoals, woon, inboedel en aansprakelijkheidverzekering 12%
 • Tevens kan uw partner op de 2e auto binnen het gezin meeprofiteren van uw no-claimkorting. Deze kan oplopen tot 80%!

En profiteer net als collega's die u voor gingen van de volgende OHRA voordelen:

 • Direct een deskundige aan de lijn elke werkdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 15.00 uur;
 • Directe acceptatie voor een (aanvullende) zorgverzekering via internet of telefoon;
 • Declaraties binnen vijf werkdagen verwerkt;
 • Tot 10% pakketkorting bij het afsluiten van meer verzekeringen bij OHRA.

Trouwe klant?
Bent u al bij OHRA verzekerd? Dan bent en blijft u goed verzekerd. Ook u profiteert van de nieuwe service levensfasen en de collectiviteitsvoordelen.

 Zorgpas en EHIC
 
Als OHRA-verzekerde ontvangt u de OHRA Zorgpas. Met de OHRA Zorgpas kunt u eenvoudig aan het ziekenhuis, de huisarts of andere zorgverleners in Nederland laten zien dat u bij OHRA bent verzekerd. Met de Europese zorgverzekeringskaart kunt u gebruik maken van de zorg als u tijdelijk in een EU/EER-land verblijft.

 Vraag en antwoord over de Europese zorgverzkeringskaart

1. Wat is de Europese zorgverzekeringskaart?
2. Is de Europese zorgverzekeringskaart overal geldig?
3. Moet ik mijn Europese zorgverzekeringskaart altijd laten zien?
4. Wat moet ik doen als mijn Europese zorgverzekeringskaart niet wordt geaccepteerd?
5. Hoe lang is mijn Europese zorgverzekeringskaart geldig?
6. Er staat een fout op mijn Europese zorgverzekeringskaart. Wat moet ik doen?

Meer informatie
OHRA heeft een speciale website voor de leden van de AVS (en alle medewerkers aangesloten leden) beschikbaar. Kijk hiervoor op www.ohracollectief.nl/avs en bereken hierop uw prijsvoordeel. U kunt de verzekering desgewenst online afsluiten. U treft hierop ook informatie over andere verzekeringen aan, zoals de aantrekkelijke autoverzekering.

Telefonisch advies? Bel 026-4004040
U  kunt OHRA uiteraard ook bellen op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur, via 026-4004040. Vermeld hierbij dat je school lid is van de AVS en het contractnummer 1001. De mensen van OHRA adviseren je graag over de vergoedingen en diensten in de aanvullende pakketten.

Speciale OHRA-AVS-site

Collectiviteitsnummer: 1001Wet en recht

Staples Advantage
  Als totaalleverancier van meer dan 14.000 artikelen levert Staples naast kantoorartikelen, papier en computertoebehoren, ook presentatiemiddelen, hygiëne- en cateringproducten, hardware, meubilair en printmanagementoplossingen.
Staples biedt u: 
 
 • Speciale AVS Voordeel prijzen op de meest gebruikte artikelen,
 • 40% korting op vele artikelen uit onze brutoprijslijst
 • Eenvoudig via de webshop bestellen
 • Snelle en franco levering vóór 14.00 uur besteld, is de volgende dag in huis
 • One-stop shopping concept, wat het aantal bestelmomenten en leveringen verlaagt en waardoor kosten gereduceerd worden. 

Contact
Wilt u meer informatie over wat Staples u te bieden heeft? Ga dan naar http://avs.staplesweb.nl en vermeld uw AVS-lidnummer, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Zodra Staples het formulier heeft ontvangen, nemen zij contact met u op. U kunt Staples uiteraard ook bellen op 088-4545000.Facilitaire dienstverlening en verbruiksmateriaal

Anculus
 

Het uitgangspunt voor de dienstverlening van Anculus is ontzorging. Anculus neemt op transparante wijze de zorg voor beheertaken (facilities en vastgoed) uit handen van schoolbesturen en schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs. Eén van de doelen die Anculus zich heeft gesteld is om scholen en schoolbesturen te helpen bij een verdere professionalisering, waarbij efficiency en doeltreffendheid van de ondersteunende dienst voorop staan. Een en ander om zoveel mogelijk tijd en geld over te houden voor het primaire proces.
 
Veranderingen binnen onderwijsland zijn aan de orde van de dag. Het uitvoeren van de core business door scholen en schoolbesturen staat steeds meer onder druk. Exploitatietekorten, leerlingenkrimp, de participatiewet, zorgen over rechtmatige besteding onderwijsgelden, consequenties van vernieuwend en Passend onderwijs, doordecentralisatie buitenonderhoud, et cetera vragen meer tijd dan schoolbesturen zouden willen. Anculus helpt u hier graag bij!
 
Als verlengstuk van de staforganisatie van het schoolbestuur is Anculus integraal verantwoordelijk voor facilitaire en huisvestingszaken. En kunnen schoolleiders zich richten op hetgeen waar het om gaat, namelijk het organiseren van onderwijs.
 
Anculus in beeld
Anculus biedt een integrale aanpak van advies en beheertaken op het gebied van vastgoed en facilitaire zaken voor onderwijs en kinderopvang. Zowel onderwijs als kinderopvang hebben te maken met sterk veranderende omstandigheden zoals krimp van het aantal leerlingen en steeds krapper wordende budgetten. Anculus ondersteunt onderwijs en kinderopvang organisaties bij efficiencyverbetering en verbeteren van de doelmatigheid waardoor een reductie van de uitgaven wordt gerealiseerd. De uitgavenreductie wordt gerealiseerd door een duidelijke koers, anders inrichten en of het versterken van de inkoopfunctie (aanbesteding). De dienstverlening van Anculus richt zich op de totale bedrijfsvoering van de ondersteunende diensten. Hierbij begeleiden wij organisaties van strategische beleidsplannen naar implementatie en uitwerking tot en met de dagelijkse beheeractiviteiten.


 
Korting voor AVS-leden
Daarnaast is onze dienstverlening voor AVS-leden tegen gunstige tarieven te verkrijgen, namelijk 5 procent korting op de door Anculus gehanteerde uurtarieven voor facilitair en vastgoedadvies/-beheer.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over Anculus gaat u naar www.anculus.nl.
Of bel/mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Anculus, tel. 040-2462357 of info@anculus.nl
Digitale flyerAdvies en begeleiding, Facilitaire dienstverlening en verbruiksmateriaal, Huisvesting en inrichting

AVS Educatieve reizen
 

Samen met collega’s op reis met de AVS. Uw horizon verbreden, inspiratie opdoen over de grens, ideeën uitwisselen met schoolleiders uit binnen- en buitenland. Wordt het geen tijd dat u zich ook inschrijft voor één van de AVS-reizen? Tijdens de reizen ontstaat er binnen de groep vaak een inspirerende sfeer, waarin u uw eigen situatie kunt relativeren en even afstand kunt nemen. Hoe richten buitenlandse schoolleiders hun onderwijs in? Hoe gaan zij om met veranderingen of problemen? U maakt kennis met andere culturen en onderwijssystemen, twee aspecten die je niet van elkaar kunt loskoppelen. Door een studiereis brengt u op professionele wijze meer inhoud en diepgang in uw dagelijkse werk.

Als lid van de AVS profiteert u standaard van een gereduceerd tarief

Meer informatie over de educatieve reizen van de AVSHotels en reizen

AVS producten en diensten
 

Publicaties
Als AVS-lid ontvangt u gratis het onderwijsvakblad Kader Primair. Diverse publicaties, zoals over pensioen, de CAO-PO, schooltijden, medezeggenschap en meer. Ook kunt u hier het Handboek voor schoolleiders in het primair onderwijs/Handboek voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs (beide inclusief professionaliseringsaanbod) bestellen.

Hulpmiddelen en instrumenten
De AVS ontwikkelt diverse hulpmiddelen en instrumenten die u kunnen helpen bij het dagelijkse werk als directielid.

Educatieve reizen
Uw horizon verbreden en ideeën uitwisselen met schoolleiders uit binnen- en buitenland? In een inspirerende (groeps)sfeer uw eigen situatie relativeren en even afstand nemen? Ontdekken hoe buitenlandse schoolleiders hun onderwijs inrichten en omgaan met veranderingen of problemen? Kennismaken met andere culturen en onderwijssystemen? Door een studiereis brengt u op professionele wijze meer inhoud en diepgang in uw dagelijkse werk. Ga ook mee met een educatieve reis van de AVS.

Professionaliseringsaanbod
Bij de AVS kunt u trainingen volgen over thema’s, die aansluiten bij uw functie en vakgebied, de AVS-opleidingen bieden een doorlopende leergang, van middenkader, (startende) directeuren tot professioneel bestuurders en interim-managers. Bij de AVS vindt u ook ervaren, gecertificeerde en/of gediplomeerde coaches, die u graag ondersteunen bij uw persoonlijke situatie (in uw organisatie).

Vacatures in het funderend onderwijs 
Plaatsen of vinden van een vacature in het basis-, voortgezet- en  speciaal onderwijs: van leerkracht tot schoolleider / directeur, van IB-er tot orthopedagoog. En alle andere disciplines op de basisschool. Leden van de AVS ontvangen forse korting bij het plaatsen van hun vacatures.

Activiteiten 
De AVS organiseert elk jaar het AVS-congres: een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Samen met de VO-raad en de PO-raad vindt regelmatig Onderwijspoort plaats: politici, beleids- en opiniemakers gaan met elkaar en met vertegenwoordigers van het veld in gesprek en debat. En de AVS is ook op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) te vinden die tweejaarlijks plaatsvindt in de Jaarbeurs te Utrecht.Informatie

2014-deavsis.png

Scholenpanel

De AVS doet al jaren onderzoek naar wat er leeft in het veld. Ons eigen scholenpanel levert actuele en betrouwbare informatie van schoolleiders. Met de resultaten kunnen we vaak effectief het onderwijsbeleid beïnvloeden. Ook vormen ze waardevolle informatie voor de beleidsontwikkeling van onze vereniging. De AVS heeft de mensen én de kanalen om de uitkomsten onder de aandacht te brengen. Hoe groter de respons, hoe hoger de kwaliteit van de onderzoeksgegevens.

Werkwijze
Afhankelijk van de onderzoeksvraag benaderen we schools of bovenschools management. U ontvangt maximaal tien keer per jaar per mail een korte enquête met stellingen en vragen.

Dienstverlening verbeteren
We informeren en bevragen u als deelnemer aan het AVS scholenpanel ook over de activiteiten, producten en diensten van de AVS. Door uw deelname aan het scholenpanel kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.

Meedoen
Wanneer uw e-mail adres bij ons bekend is ontvangt u automatisch de enquête. Is dat nog niet het geval maar wilt u ook uw stem laten horen? Via Mijn AVS kunt u uw e-mailadres wijzigen of toevoegen. U kunt ook contact opnemen met onze ledenadministratie via telefoonnummer 030-2361010 of via de e-mail ledenadministratie@avs.nl.

Hieronder een overzicht van eerdere scholenpanels:
In het regeerakkoord staat dat voor de aanpak van de werkdruk in het primair onderwijs 10 miljoen euro beschikbaar is in 2018. In de drie jaren daarna loopt dat bedrag op tot structureel 450 miljoen vanaf 2021. Omgerekend naar brinnummer is er volgend jaar slechts 1.575 euro per school beschikbaar. “Er moet nu geïnvesteerd worden in de werkdruk, niet pas over vier jaar”, zegt Van Haren. De meeste schoolleiders delen die mening, blijkt uit een peiling onder AVS-leden....
Vrijwel alle schoolleiders zijn het eens met de AVS om niet alleen in te zetten op verlaging van de werkdruk en gelijktrekken van de salarissen in po en vo (inzet van PO in Actie), maar ook op faciliteren van tijd en ruimte en voldoende ondersteunende functies in de school. Dit blijkt uit een peiling waar meer dan duizend schoolleiders op hebben gereageerd.   “Het kan niet zo zijn dat we moeten kíezen tussen hogere salariëring, kleinere klassen of meer handen in de klas...
Bijlage(n): Peiling stakingsbereidheid of ondersteuning
Vrijwel alle schoolleiders willen dat onderzoekend en ontwerpend leren een basisactiviteit wordt in het onderwijsaanbod van de school. En ze geven daarnaast aan dat voor vrijwel alle leerkrachten het werken in de groep met onderzoekend en ontwerpend leren een vaardigheid is die nog de nodige leerstappen vraagt. De schoolleiders geven massaal aan dat hierbij maatwerkondersteuning in de school nodig is en dat het werken in een netwerk met andere scholen meerwaarde zal hebben voor de...
Bijlage(n): Grafieken - peiling muziek, wetenschap en techniek, sport en beweging (januari 2017)
Ruim de helft van de schoolleiders geeft aan dat hun samenwerkingsverband doorzettingsmacht heeft om te plaatsen. Maar in de andere gevallen neemt het samenwerkingsverband het zoeken naar een passende oplossing voor een kind niet over als de school geen passend onderwijs-zorgarrangement kan bieden. Dat blijkt uit een recente peiling van de AVS die door vierhonderd schoolleiders* is ingevuld. 70 Procent van de schoolleiders geeft aan dat de zorgplicht ingaat op het moment dat ouders op...
Het is moeilijker geworden om vervanging te vinden door de Wet Werk en Zekerheid (Wwz). De AVS uitte in een brief aan Kamerleden haar zorgen over de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs door gebrek aan invallers. En bracht een handreiking uit over vervangingsmogelijkheden die de CAO PO 2016–2017 biedt binnen de Wwz. ‘Invallers houden hun kruit droog voor langdurige vervangingen’ en ‘Door dreigend gebrek aan invallers kan niet worden uitgesloten dat klassen...

Pagina's

2014-deavsis.png

Commissies

De beleidscommissies van de AVS geven het bestuur en medewerkers gevraagd en ongevraagd advies over het AVS-beleid. Zij fungeren als klankbord voor de activiteiten van de AVS en de standpunten die de AVS in alle overlegorganen en in de media uitdraagt.
De commissies bestaan uit ongeveer vijftien leden, komen vier keer per jaar een dagdeel bijeen en staan open voor ieder belangstellend lid. Commissieleden ontvangen een vervangings- en een reiskostenvergoeding.

Meepraten? Bel met de AVS: tel. 030-2361010.

Commissie arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid
In deze commissie gaat het over het AVS-beleid vooral ten aanzien van de volgende onderwerpen: Collectieve Arbeidsvoorwaarden, Kaders voor het personeelsbeleid, CAO-PO, Beïnvloeding van de onderwijsbegroting, algemene AVS-strategie, bevoegdheden van schoolleiders en de relatie tussen bestuur en management, bevordering van Integraal personeelsbeleid en kwaliteit van de arbeid, arbeidsomstandigheden en terugdringing ziekteverzuim en de verbetering van de arbeidsvoorwaarden en de hoeveelheid personeel.
Maar ook de relatie van de AVS met de personeelsvakorganisaties en de besturenorganisaties, het decentraal overleg, de medezeggenschapstructuur en de ontwikkeling van de overlegstructuur in het onderwijs worden besproken.

Beleidscommissie onderwijs
Voor het onderwijsbeleid is er de beleidscommissie onderwijs. Zij reageert gevraagd en ongevraagd op onder andere nieuwe ontwikkelingen, beleidsstukken en materialen van de AVS. Onderwerpen die aan de orde komen gaan over de manieren waarop de AVS het beleid kan beïnvloeden of haar leden kan ondersteunen, bijvoorbeeld: Kwaliteitszorg en inspectietoezicht, visiegericht formatiebeleid, de inclusieve school en het nieuwe leren.

Commissie financiën en huisvesting
In deze commissie bespreken we de beleidsbeïnvloeding van het lumpsum traject en willen we met u plannen smeden voor betere scholenbouw en beter onderhoud.
Bent u AVS-lid en deskundig op het gebied van financieel management en bekostiging of op het terrein van onderwijshuisvesting? Wij nodigen u van harte uit voor de commissie Financiën en Huisvesting.

Commissie Duurzaam vitaal
Er is een groot potentieel van (toekomstige) postactieve leden die op basis van ervaring en competenties inzetbaar zijn en graag nog iets wil betekenen voor de AVS en/of het onderwijs. De AVS heeft behoefte aan deze deskundige en ervaren vrijwilligers die inzetbaar zijn voor projecten waarbij de vereniging betrokken is. Het gaat bijvoorbeeld om inzet bij het ESHA-congres in Maastricht, het buddyproject van het Arbeidsmarktplatform PO, regionale contactgroepen en activiteiten voor (aanstaande) postactieven. De commissie Duurzaam vitaal wil een match van vraag en aanbod bewerkstelligen, een regionaal netwerk vormen en opkomen voor de belangen van (toekomstige) postactieve AVS-leden. 

2014-deavsis.png

Netwerken

Heeft u behoefte aan uitwisselingen met collega-directeuren? Wilt u meer ervaringen delen en is het reguliere directieberaad daarvoor niet toereikend? Als netwerklid wordt uw stem direct gehoord, leert u van collega-directeuren en bespreekt u de actuele ontwikkelingen met AVS-medewerkers.
Voor de AVS zijn de netwerken een belangrijke "peilstok" in het veld. Mede op basis van de inhoudelijke gegevens uit de netwerken kan de AVS haar ondersteuning verbeteren en haar beleid ontwikkelen.
De AVS ontplooit extra initiatieven om daadwerkelijk de AVS en de leden dichter bij elkaar te brengen. Onder andere door persoonlijk contact, in de vorm van een tweerichtingsgesprek. De AVS komt naar u toe.

Regionale netwerken
Tijdens de bijeenkomsten van de regionale netwerken wordt aandacht besteed aan alle aspecten van leidinggeven.

12 regionale sbo-netwerken
In de netwerkbijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde als intervisie en supervisie, schoolinhoudelijke ontwikkelingen, etc.

Besloten netwerken
De AVS treedt ook op als begeleider van besloten netwerken. Deze netwerken bestaan uit een vaste groep leden.

Aspirant deelnemer
De AVS roept haar leden op zich aan te melden bij een netwerk als aspirant deelnemer. Een aspirant deelnemer komt een keer mee en overweegt dan of hij deelnemer wil zijn. U kunt zich hiervoor schriftelijk aanmelden bij de AVS, ter attentie van Monique Duparant. Mochten er nieuwe regio's gevormd worden dan berichten wij u hier nader over.

Doel van de netwerken
Netwerken kunnen verschillende functies vervullen:
- informatieoverdracht, dat wat de leden komen 'halen', het inhoudelijke deel
- leren tussen de AVS en leden en tussen leden onderling, intervisie
- gezelligheid en uitwisseling, een informeel aspect, waarin het welbevinden van collega-deelnemers centraal staat.

Meer informatie
Neemt u voor meer informatie contact op met de AVS, Monique Duparant, m.duparant@avs.nl, 030-2361010