pifobr800.png

Foutmelding

Notice: Undefined property: views_plugin_display_default::$panel_pane_display in views_content_views_panes_content_type_render() (regel 141 van /var/www/vhosts/nieuwavs.nl/httpdocs/sites/all/modules/ctools/views_content/plugins/content_types/views_panes.inc).
AVS Pifo » Cursusaanbod » Advies op maat » Communicatie » Sociale media, iets voor uw school?

Sociale media, iets voor uw school?

Inhoud:

Following, followers, unfollow, hashtag, trending topic, retweet, ontvrienden, IRL, bloggen, web 2.0 en 3.0, wiki’s… Welke wereld zit er achter deze termen?
De mobiele telefoon op school verbieden, of juist niet?
Kunnen we Hyves of Facebook zo inzetten, dat het een plaats krijgt in het onderwijsleerproces?
Kunnen we digitale lesmethodes combineren met sociale media?
Hoe profileren we de school via sociale media?
Hoe zorgen we ervoor dat leerkrachten en leerlingen correct omgaan met sociale media?
Hoe kunnen we internetpesten het beste voorkomen?
Hoe kunnen we kinderen laten samenwerken via sociale media (ook over de grens)?
Hoe verbeteren we de communicatie met ouders via sociale media?

Volgt u de taal van uw kinderen nog? Kinderen groeien op in de echte wereld en de cyberwereld. Ze zijn mediavaardig, maar zijn ze ook mediawijs? Hoe houdt u als school de ontwikkelingen bij en kunt u ervoor zorgen dat u een afwisselende (digitale) leeromgeving voor uw leerlingen creëert?
De AVS wil scholen laten kennismaken met de sociale media en de effecten die deze media hebben op u, uw leerkrachten en uw leerlingen. We verkennen de mogelijkheden van het gebruik van de sociale media in de klas en hoe u de communicatie met leerkrachten en ouders kunt vergemakkelijken.
Een juiste inzet van sociale media heeft een positief effect op het imago van uw school. Tijdens de studiemiddag maakt u, samen met uw schoolteam, kennis met de sociale media. U hoort wat de mogelijkheden zijn van de sociale media, hoe u deze kunt gebruiken in de klas, wat uw medewerkers er concreet mee kunnen en hoe sociale media u kunnen helpen de communicatie met ouders te verbeteren. Hierbij gaan we uit van de missie en visie van uw school, de aanwezige deskundigheid, de digitale leermiddelen die u wilt gebruiken en de ict-infra structuur die u hiervoor nodig heeft. Kortom, we helpen u een (aanvullende) visie te ontwikkelen op het gebruik van sociale media.
 

We kijken naar de kansen en risico’s van sociale media. Daarbij gaan we uit van de praktijksituatie van uw school. We helpen u praktisch aan de slag te gaan met een of meerdere sociale media. In een intakegesprek bespreken we waar we in de studiemiddag op focussen, zoals welk sociaal netwerk, digitaal lesmateriaal of digitale lesmethodes, bronnen waar u uit kunt putten of (digitale) mogelijkheden voor competentieontwikkeling van leerkrachten en leerlingen.

U gaat in ieder geval naar huis met online huisregels voor het gebruik van sociale media. Na afloop van de studiemiddag heeft u handvatten om sociale media gericht in te zetten in uw school.Vorm: Deze studiedag kunnen we op maat (en in company) voor u en uw team aanbieden. Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven.

Advies op maat

We gaan met u in gesprek om er samen achter te komen wat uw behoeften zijn en welke expertise daar het beste bij past. De juiste expertise ‘waar dan ook vandaan’ is voor u belangrijker, dan dat de expertise alleen van de AVS zelf komt. Met een kleinere groep adviseurs in de rol van uw critical friend hoop ik van harte dat u met ons in gesprek wilt gaan.

Inschrijven

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem dan contact op met de AVS, Margriet van Ast, adviesopmaat@avs.nl of tel. 030-2361010

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende School for Leadership zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de School for Leadership een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle opleidingen, trainingen en cursussen zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en De Geschillencommissie.
web-crkbo.jpg eb-nrto.png web-geschillencommissie.png

Doelgroepen

Volledig team PO. Ook (G) MR en ouderraden zijn welkom. Leerkrachten kunnen zich ook individueel inschrijven

Sector

Primair onderwijs

Kosten

Op basis van een persoonlijk gesprek en een vrijblijvende offerte

Thema's

Communicatie